Lecsós csirkecomb kapros, túrós csuszával

Elkészítés módja
1. A hagymát finomra aprítjuk, és egy nagy lábasban, az olajon, közepes lángon pár perc alatt megfonnyasztjuk. A csirkecombokat — miután bőrüket lefejtettük — a forgóknál kettévágjuk. A hagymára rakjuk, közepes lángon körös-körül fehéredésig sütjük, megsózzuk, megborsozzuk. A tűzről lehúzva a pirospaprikával meghintjük, a csípős paprikával tüzesítjük, és egy kevés vizet aláöntve 35-40 perc alatt szinte teljesen puhára pároljuk.
2. Közben a kicsumázott paprikát és a paradicsomot (ezt jó, ha előtte meghámozzuk), nagyobb kockákra vágjuk, a húshoz adjuk. Kis rést hagyva lefödjük, és kis lángon kb. 15 perc alatt teljesen puhára pároljuk, utánafűszerezzük.
3. Közben a körethez a csuszatésztát sózott, forrásban lévő vízben kifőzzük, leszűrjük. A szalonnát apró kockákra vágjuk, egy serpenyőben a zsírját kiolvasztjuk, és a tésztát megforrósítjuk benne. Tálaláskor a lecsós csirkecomb mellé halmozzuk, túrót morzsolunk rá, tejföllel meglocsoljuk, végül a fölaprított kaporral megszórjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.