Csirketorta

Elkészítés módja
1. A csirkemellfilét feldaraboltam, kicsit kiklopfoltam (egy mellfilét 4 db-ra vágtam), majd bepácoltam fűszeres olajban 1-2 órára.
2. A hagymát apróra vágtam, olajon megdinszteltem, beleraktam a gombaszeleteket, megszórtam egy kevés delikáttal és kicsit megpároltam.
3. A kukoricakeményítőt elkevertem a tejszínben, beleöntöttem a gombába és kicsit összefőztem.
4. Elővettem egy csatos tortaformát, beleraktam egy nagyobb tepsibe, hogy oda folyjon majd a lé belőle.
5. A tortaforma aljába raktam le a szalonnaszeleteket, figyelve, hogy mindenhol befedje.
6. Ráraktam egy sor csirkehúst úgy, hogy ne fedjék egymást, inkább a kisebb darabokat levágtam és átraktam máshova, hogy mindenhova jusson.
7. Ráraktam 10 dkg sonkát és 20 dkg trappista sajtot.
8. Jött a következő sor hús, arra újabb 10 dkg sonka, 20 dkg füstölt sajt, majd a tejszínes gomba.
9. A végén még egy sor hús és kevés olaj a tetejére. 200 fokos sütőben kb. 40-45 percet sült, majd hagytam egy kicsit a sütőben.
10. Mikor tálaltam, levettem a tortaforma peremét és úgy szeleteltem, mintha igazi torta lenne, majd tortalapáttal tettem a tányérokra.
Csirketorta recepthez fűződő történet, jótanács
Krumplipürével kínáltam.
Gratulálok, csak tepsiben szoktam készíteni a tortaforma eszembe se jutott!!!
Ez így is nagyon jól sikerült nem igazán kéne ehhez hozzá nyúlni. Ha nem jön közbe valami nagy dolog akkor hamarosan kísérletet teszünk az utánzására. Én nagyon rajta leszek. Köszönjük !
Örülök, hogy mindenkinek tetszik :). Én azért szeretem, mert nagyon kiadós, és jól lehet variálni más ízekkel.
Valódi ízbomba!
Gratulálok!
Nagyon guszta!! Jó ideje készülök én is csirketortát sütni, de eddig elmaradt, na de majd most....
Nagyon szeretem a csirkemellet, bármilyen variációba kerüljön az asztalra. Gusztusos:)
Hú de jó kis kombináció! Megy ez is az elkészítendők közé!