Plusziosz (csirkemell padlizsánnal, paradicsommal és sajttal sütve)

Plusziosz (csirkemell padlizsánnal, paradicsommal és sajttal sütve) recept
Hozzávalók
•  4 fél csirkemellfilé (kb. 60 dkg)
•  készen kapható görög fűszerkeverék
•  2 kicsi zsenge padlizsán (kb. 30 dkg)
•  5-6 evőkanál olívaolaj
• 
•  2-3 kisebb paradicsom (kb. 30 dkg)
•  15-20 dkg reszelt sajt (parmezán trappista és pizza mozzarella keveréke)

Elkészítés módja

1. A fél csirkemelleket lapjában bevágjuk, kihajtjuk, kissé kiverjük, majd görög fűszerkeverékkel behintjük. A padlizsánt - miután a kocsányát levágtuk - kb. 0,5 centi vastagon fölszeleteljük, görög fűszerkeverékkel behintjük.

2. Egy széles serpenyőben az olívaolaj felét megforrósítjuk, a húst oldalanként kb.2 perc alatt megsütjük rajta. Nem kell, hogy teljesen átsüljön, hisz még grillezni is fogjuk. Szűrőlapáttal kiemeljük, tepsibe rakjuk. Hogy sózni kell -e, a fűszerkeverék sósságától függ.

3. A maradék olajat a hús sütésénél visszamaradóhoz öntjük, a padlizsánt ebben, nagy lángon kb. 3 perc alatt megsütjük, lecsöpögtetjük. A paradicsomot 0,5 centi vastagon fölszeleteljük, azután a padlizsánkarikákkal felváltva az elősütött húsra fektetjük.

4. A reszelt sajttal behintjük, és forró grillsütőben vagy előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Origanós, citromos, fokhagymás, olívás, borsos tepsis krumpli illik köretnek hozzá.

A leírásban szereplő Plusziosz (csirkemell padlizsánnal, paradicsommal és sajttal sütve) recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (csirkemell receptek) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több csirkemell recept
Még több csirkemell recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.