Plusziosz (csirkemell padlizsánnal, paradicsommal és sajttal sütve)

Elkészítés módja
1. A fél csirkemelleket lapjában bevágjuk, kihajtjuk, kissé kiverjük, majd görög fűszerkeverékkel behintjük. A padlizsánt - miután a kocsányát levágtuk - kb. 0,5 centi vastagon fölszeleteljük, görög fűszerkeverékkel behintjük.
2. Egy széles serpenyőben az olívaolaj felét megforrósítjuk, a húst oldalanként kb.2 perc alatt megsütjük rajta. Nem kell, hogy teljesen átsüljön, hisz még grillezni is fogjuk. Szűrőlapáttal kiemeljük, tepsibe rakjuk. Hogy sózni kell -e, a fűszerkeverék sósságától függ.
3. A maradék olajat a hús sütésénél visszamaradóhoz öntjük, a padlizsánt ebben, nagy lángon kb. 3 perc alatt megsütjük, lecsöpögtetjük. A paradicsomot 0,5 centi vastagon fölszeleteljük, azután a padlizsánkarikákkal felváltva az elősütött húsra fektetjük.
4. A reszelt sajttal behintjük, és forró grillsütőben vagy előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. Origanós, citromos, fokhagymás, olívás, borsos tepsis krumpli illik köretnek hozzá.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.