Csirkés lasagne

Elkészítés módja
1. Egy lábasban bő 2,5 liter vizet forralunk, 1 kiskanál sóval ízesítjük, a tésztát beleszórjuk. Az előírás szerinti ideig – általában kb. 10 percig – főzzük, majd leszűrjük és hideg vízzel leöblítjük, jól lecsöpögtetjük.
2. A húst a rostjaira merőlegesen felszeleteljük, tulajdonképpen mindegy mennyi szeletre, de azért hatnál kevesebb ne legyen. Egyenként kissé kiverjük, inas részeit vagy levágjuk, vagy több helyen bevágjuk. Ezután kb. 1 kiskanálnyi sóval meg a borssal behintjük.
3. A vajat felolvasztjuk, a húst oldalanként 3-3 perc alatt pirosasra sütjük benne. A sajtot lereszeljük, a tejföllel és a kifőzött tésztával összekeverjük.
4. Felét egy kivajazott, kb. 20x30 centis tepsibe vagy tűzálló tálba terítjük. A sült húst ráfektetjük és azzal a vajjal meglocsoljuk, amiben sült. A tészta másik felével betakarjuk, végül előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 30 percig sütjük. Kockákra vágva tálaljuk. Paradicsomsaláta illik hozzá.
Csirkés lasagne recepthez fűződő történet, jótanács
Pulykamellfiléből ugyanígy készíthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.