Csirkenyárs mogyorómártással

Elkészítés módja
1. A fél csirkemelleket lapjában is félbevágjuk, hogy a hús ne legyen ujjnyinál vastagabb. Ezután kisujjnyi széles, hosszú csíkokra szabjuk. 8 kis nyársat vagy kihegyezett hurkapálcikát előkészítünk. A húscsíkokat ügyesen elosztva – úgy, hogy mindegyikre egyformán jusson –, a nyársak köré tekerjük úgy, hogy közben párszor megtűzzük, azaz áthúzzuk a nyárson, hisz különben leesnének.
2. A mogyorómártáshoz valókat turmixgépbe vagy gyorsvágó gépbe rakva pürésítjük, de nem kell teljesen pépesnek lennie. Egy kisebb lábasba átkanalazzuk, majd kevergetve, közepes lángon 3 percig forraljuk, ezalatt kissé besűrűsödik.
3. A csirkenyársakat megforrósított grillrácsra fektetjük. A szójamártást a zöld citrom levével és a szezámolajjal összekeverjük. A nyársakat ezzel megkenegetve, megolajozott, megforrósított serpenyőben, vagy egy rácsra rakva nem túl erős faszénparázs fölött kb.10 percig sütjük, közben többször megforgatjuk, hogy szép egyformán piruljon. Azonnal, a forró mogyorómártással tálaljuk.
Csirkenyárs mogyorómártással recepthez fűződő történet, jótanács
Ha a fapálcikákat a sütést megelőző este vízbe áztatjuk, biztosan nem égnek el grillezés-sütés közben a csilis zöld citromos csirkenyársakra, a húskockák közé kockákra vágott paradicsompaprikát és ananászt is rétegezhetünk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.