Kacsamellfilé narancsos répával és olajbogyóval

Elkészítés módja
1. A kacsamellfiléket beirdaljuk, sózzuk, borsozzuk. Kb. 14 percig sütjük a bőrös felén (letakarva, forró vajban alacsonyabb hőfokon), majd átfordítjuk és még 8 percen keresztül sütjük tovább. Ezután fóliába csomagolva melegen tartjuk.
2. A répákat lepirítjuk a maradék zsiradékon a fűszerekkel és a mini narancsokkal együtt, felöntjük a narancslével és a borral, majd enyhén roppanósra főzzük.
3. Keverjük el a paradicsompürével, majd az olajbogyókat tegyük rá a répákra, és forraljunk rajta egyet. Ha kell, ízesítsünk utána (esetleg sóval). A mártásnak krémes sűrűségűnek kell lennie!
4. Bő olajban kisütjük a kroketteket, majd ha ez kész, máris tálalásra kész az étel! A kacsamellet szeleteljük fel, a babért pedig távolítsuk el a mártásból. A kacsamellfilét a narancsos répával fogyasszuk.
Kacsamellfilé narancsos répával és olajbogyóval recepthez fűződő történet, jótanács
Tudom nem a legszebb tálalás, de annyira siettem, hogy végül kapkodva tálaltam és fotóztam. A répákat tavasszal nagyon jó elkészíteni, akkor csinosabbak a friss zsenge zöldségek, és még a szárát is meg lehet hagyni. Most fagyasztott bébirépát használtam.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.