Karalábékrémleves kakukkfüves húsgombóccal

Karalábékrémleves kakukkfüves húsgombóccal recept
Hozzávalók
Hozzávalók a krémleveshez:
•  1db nagy karalábé (v. 2 kisebb)
•  1 db vöröshagyma
•  1 db citrom
•  1 csokor kapor
•  1-1.5 dl főzőtejszín
• 
•  őrölt fehér bors
•  2 tk ételízesítő
•  1 ek olaj
•  1/2 ek vaj
•  kb. 5 dl víz
Kakukkfüves-húsgombóc hozzávalói:
•  30 dkg darált hús
•  1 kisebb vöröshagyma
•  3-4 ág kakukkfű (lecsipkedve a száráról)
• 
•  őrölt bors
•  1.5 dl olaj a sütéshez

Elkészítés módja

1. A karalábét hámozzuk meg, majd vágjuk fel kisebb kockákra. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra.

2. A citrom héját vágjuk le vékonyan, hogy a fehér része ne maradjon rajta. A levét facsarjuk ki. A kaprot vágjuk fel apróra.

3. Egy edénybe hevítsük fel a vajat és az olajat, majd adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát és pároljuk üvegesre.

4. Ezután adjuk hozzá a felkockázott karalábét, és együtt pirítsuk pár percig, majd sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az ételízesítővel, adjuk hozzá a citromhéjat, a citromlevet, az apróra vágott kaprot és keverjük alaposan össze. Végül öntsük fel a vízzel, és főzzük puhára.

5. Amikor a karalábé puhára főt, szedjük ki a citromhéjat. Ezután adjuk hozzá a főzőtejszínt és botmixerrel pépesítsük.

6. A vöröshagymát pucoljuk meg, majd vágjuk fel apróra. A kakukkfüvet csipkedjük le a száráról, majd szintén vágjuk fel apróra.

7. Ezután adjuk hozzá a darált húshoz az apróra vágott vöröshagymát és a kakukkfüvet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és gyúrjuk alaposan össze, majd formázzunk diónyi gombócokat.

8. Az olajat hevítsük fel, majd óvatosan helyezzük bele a húsgombócokat és szép lassan süssük aranybarnára (sütés közben többször forgassuk át, hogy egyenletesen süljön).

Karalábékrémleves kakukkfüves húsgombóccal recepthez fűződő történet, jótanács

Tálaláskor merjük a krémlevest tányérba, ízlés szerint tegyünk bele a sült húsgombócból, szórjuk meg apróra vágott kaporral, majd úgy kínáljuk.

A leírásban szereplő Karalábékrémleves kakukkfüves húsgombóccal recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (leves, húsgombóc leves, karalábé krémleves) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.