Mille feuille eperrel

Mille feuille eperrel recept
Hozzávalók
•  1 cs előnyújtott leveles tészta (275 g-os)
•  1 ek porcukor
•  25 dkg mascarpone
•  2 dl Hulala (v. habtejszín)
•  10 dkg porcukor
•  1 cs vaníliás cukor
•  20-30 dkg eper

Elkészítés módja

1. Az előnyújtott leveles tésztát tekerjük ki a papírból, majd szórjuk meg a porcukor felével. Ezután a sodrófával gyengéden menjünk át rajta párszor, hogy a cukor rátapadjon a tésztára, de figyeljünk rá, hogy ne nyújtsuk nagyobbra. (ha nem előnyújtott tésztával dolgozunk, akkor nyújtsuk ki jó vékonyra, majd úgy szórjuk meg a porcukorral)

2. Ezután egy gyors mozdulattal fordítsuk rá a tésztát egy sütőpapírra, majd szórjuk meg a maradék porcukorral, és ismételjük meg az előző műveletet.

3. Ezután vágjuk fel három egyforma széles csíkra, és a sütőpapírral együtt emeljük át egy tepsire, majd takarjuk le egy sütőpapírral. Ezután tegyünk rá egy akkora tepsit, hogy befedje a tésztacsíkokat. (így a tészta nem emelkedik meg sütés közben, és finom ropogósra sül)

4. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten süssük 10-15 perc alatt szép aranybarnára. (Én légkeverésnél 150 fokon, 12 percig sütöttem)

5. A sütőből kivéve vegyük le a tészta tetejéről a tepsit, és a sütőpapírt, majd hagyjuk teljesen kihűlni. (Én az alsó sütőpapírral együtt átemeltemet egy rácsra, és úgy hűtöttem ki a lapokat)

6. A tésztát felszeletelhetjük még sütés előtt, majd mindegyiket külön töltsük meg a krémmel és az eperrel. Én csak három csíkba vágtam fel, majd miután megtöltöttem, recés-kenyérvágó késsel könnyen feltudtam szeletelni.

7. A mascarponét keverjük habosra a porcukorral, és a vaníliás cukorral.

8. A Hulalát (v. habtejszínt) verjük fel kemény habbá, majd apránként keverjük hozzá a mascarponekrémhez.

9. Az epret mossuk meg, alaposan csepegtessük le, majd vágjuk félbe.

10. Helyezzük tálcára az egyik tésztalapot, majd kenjük rá a krém felét. Ezután rakjuk ki a félbevágott eperrel, majd tegyük rá a következő tésztalapot. Arra kenjük rá a maradék krémet, és rakjuk rá a maradék epret.

11. Végül helyezzük rá a maradék tésztalapot, és szórjuk meg ízlés szerint porcukorral.

Mille feuille eperrel recepthez fűződő történet, jótanács

Tálalás előtt, ízlés szerint szeleteljük fel, majd úgy kínáljuk. A lapokat közvetlenül tálalás előtt töltsük meg, mert különben magába szívja a nedvességet, és nem lesz jó ropogós. Recés késsel könnyen feltudjuk szeletelni, ha egyben sütöttük meg a lapokat.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.