Cseresznyés kosárka

Elkészítés módja
1. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, és a cukorral meghintve 2-3 percig pároljuk, majd kihűtjük.
2. A díszítéshez a kristálycukrot megolvasztjuk, majd egy vajjal megkent alufóliára, villa segítségével egymást keresztező, szabálytalan csíkokat húzunk belőle, és hagyjuk megdermedni.
3. A leveles tésztát kb. 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőszekrényből, a sütőt pedig előmelegítjük 210 °C-ra.
4. A tésztát deszkára fektetjük, és 8 darab, kb. 10 cm átmérőjű, kör alakú lapocskát szaggatunk belőle, amiket aztán sütőpapírral kibélelt tepsire fektetünk.
5. A párolt cseresznyét elosztjuk a lapocskák tetején, megszórjuk durvára vágott mandulával, majd a forró sütőben 10–15 perc alatt aranysárgára sütjük.
6. A kész kosárkák tetejére 1-1 gombóc fagylaltot nyomunk, végül édességünket a fóliáról lepattintott karamellszálakkal díszítjük.
Cseresznyés kosárka recepthez fűződő történet, jótanács
Kevés cukorral is készülhet ínycsiklandó desszert. Ráadásul, ha ilyen sok, friss gyümölcsből készítjük, mint ezt a süteményt, biztosak lehetünk benne, hogy egészséges nassolnivalót tettünk az asztalra.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.