Cseresznyés kosárka

Cseresznyés kosárka recept
Hozzávalók
•  40 dkg cseresznye
•  2 evőkanál cukor
•  2 csomag vajas-leveles tészta
•  (készen kapható)
•  5 dkg mandula
•  8 gombóc vaníliafagylalt
A díszítéshez:
•  5 dkg kristálycukor
•  1 kiskanál vaj

Elkészítés módja

1. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, és a cukorral meghintve 2-3 percig pároljuk, majd kihűtjük.

2. A díszítéshez a kristálycukrot megolvasztjuk, majd egy vajjal megkent alufóliára, villa segítségével egymást keresztező, szabálytalan csíkokat húzunk belőle, és hagyjuk megdermedni.

3. A leveles tésztát kb. 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőszekrényből, a sütőt pedig előmelegítjük 210 °C-ra.

4. A tésztát deszkára fektetjük, és 8 darab, kb. 10 cm átmérőjű, kör alakú lapocskát szaggatunk belőle, amiket aztán sütőpapírral kibélelt tepsire fektetünk.

5. A párolt cseresznyét elosztjuk a lapocskák tetején, megszórjuk durvára vágott mandulával, majd a forró sütőben 10–15 perc alatt aranysárgára sütjük.

6. A kész kosárkák tetejére 1-1 gombóc fagylaltot nyomunk, végül édességünket a fóliáról lepattintott karamellszálakkal díszítjük.

Cseresznyés kosárka recepthez fűződő történet, jótanács

Kevés cukorral is készülhet ínycsiklandó desszert. Ráadásul, ha ilyen sok, friss gyümölcsből készítjük, mint ezt a süteményt, biztosak lehetünk benne, hogy egészséges nassolnivalót tettünk az asztalra.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.