Cseresznyés kosárka

Cseresznyés kosárka recept
Hozzávalók
•  40 dkg cseresznye
•  2 evőkanál cukor
•  2 csomag vajas-leveles tészta
•  (készen kapható)
•  5 dkg mandula
•  8 gombóc vaníliafagylalt
A díszítéshez:
•  5 dkg kristálycukor
•  1 kiskanál vaj

Elkészítés módja

1. A cseresznyét megmossuk, kimagozzuk, és a cukorral meghintve 2-3 percig pároljuk, majd kihűtjük.

2. A díszítéshez a kristálycukrot megolvasztjuk, majd egy vajjal megkent alufóliára, villa segítségével egymást keresztező, szabálytalan csíkokat húzunk belőle, és hagyjuk megdermedni.

3. A leveles tésztát kb. 10 perccel a felhasználás előtt kivesszük a hűtőszekrényből, a sütőt pedig előmelegítjük 210 °C-ra.

4. A tésztát deszkára fektetjük, és 8 darab, kb. 10 cm átmérőjű, kör alakú lapocskát szaggatunk belőle, amiket aztán sütőpapírral kibélelt tepsire fektetünk.

5. A párolt cseresznyét elosztjuk a lapocskák tetején, megszórjuk durvára vágott mandulával, majd a forró sütőben 10–15 perc alatt aranysárgára sütjük.

6. A kész kosárkák tetejére 1-1 gombóc fagylaltot nyomunk, végül édességünket a fóliáról lepattintott karamellszálakkal díszítjük.

Cseresznyés kosárka recepthez fűződő történet, jótanács

Kevés cukorral is készülhet ínycsiklandó desszert. Ráadásul, ha ilyen sok, friss gyümölcsből készítjük, mint ezt a süteményt, biztosak lehetünk benne, hogy egészséges nassolnivalót tettünk az asztalra.

A leírásban szereplő Cseresznyés kosárka recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.