Dupla kolbászos sólet

Elkészítés módja
1. A babokat be kell áztatni; a tarkát egy nappal előbb, a gyöngybabot főzés előtt egy órával. A babhoz való 1 db vöröshagymát apróra kockázva olajon megfuttatni üvegesre, aztán a fokhagymát bele, majd hozzákeverni a paprikát és egy római tálba (lehet fedős jénaiban is, de annak nem lesz olyan az íze valamiért...) tenni.
2. A babbal, gerslivel össze kell keverni, hozzáadni a borsot meg a babérleveleket, karika erős paprikát és pici sót is. Vízzel fel kell önteni, hogy ellepje, fedő rá, és kb. 100-110 fokos sütőben sütni (főzni) kb. 4-5 órát. Az elfőtt lé pótlásán kívül nem szabad kevergetni!
3. Tojásokat 10 percesre, keményre megfőzni. (Előtte kötelező megmosni, mert a héján keresztül is bele tud főni a baci!!!) Sót tegyünk a forró vízbe, úgy könnyebben válik el a héja majd a tojástól!
4. Közben a kolbászokat, füstölt tarját felszeletelni, a másik vöröshagymát cikkelyekre vágni úgy parasztosan, aztán egy serpenyőben saját zsírján kis lángon megfuttatni.
5. Ha kész a bab, a betét és a tojás is, akkor összedolgozzuk és a tojásokat félbevágva, tetejére téve tálaljuk.
Jó étvágyat!Dupla kolbászos sólet recepthez fűződő történet, jótanács
Sokan, sokféleképpen készítik a sóletet, van aki a mindenféle (liba, marha) húst összesüti a babbal sütőben, van aki lábosban főzi, nekem ez ízlik a legjobban. Akkor jó a sólet, ha "nyammogós" lesz!
Nagyon jó kis laktató ételt főztél.
Őszinte leszek de én még sohasem főztem sóletet.
Ez a recept nagyon tetszik ezért vittem is .
Ha elkészítem tudni fogjátok
Köszönöm! :))
Igen, 2 főre való adag, de ezt itt egyedül nyomtam be! Mondjuk nem is vacsoráztam aznap...
Igazi pasis kajákat találtam itt Nálad - ahogy sejtettem előre! ;-)
Ez is nagggyon guszta (és mindez 2(!) főre???) Biztos nem éhezik a Család!
Húúú ez aztán TUTI recept, el fogom készíteni!! :) Nagyon jól néz ki! :)
Köszönöm szépen! :)
Étkezési száraz, vagy fehér gyöngybab. 500 grammos kiszerelésben lehet kapni, de a piacon is biztos megtalálható!
Kedves Maya!
Ha minden igaz akkor a fehér bab.
Ez bizony nagyon finom és laktató. Ilyen gazdagon még nem csináltam sóletet.El is tettem a kedvenceim közé és megcsinálom hamarosan. Csak azt nem tudom (jó régen gyakorló háziasszony létemre, szégyen ide vagy oda), hogy milyen az a gyöngybab). Köszönöm az ötletet.
Nagyon guszta!!! Még soha nem főztem sóletet, de a fotókat elnézve, na meg a receptet tanulmányozva, hamarosan nálunk is az asztalra kerül. Köszi a remek receptet. :)
Kedves Edit mama! Ki ne hagyd !!!
Mondjuk ha ezt megeszed, nem marad hely a sok-sok finom sütinek amiket sütsz! :)
Nagyon guszta!
Még sosem ettem.
Köszönöm a receptet.
Üdv:Edit.
No azért ez packázás az éhes gyomorral !
most ettem meg... :)
Jöhet ebédre,nagyon guszta