Dupla kolbászos sólet

Dupla kolbászos sólet recept
Hozzávalók
•  25 dkg tarkabab
•  15 dkg gyöngybab
•  10 dkg gersli
•  2 gerezd fokhagyma
•  1 evőkanál fűszerpaprika
•  2 babérlevél
•  5-10 szem bors
•  kevés só
•  10-15 karika gyulai kolbász
•  10-15 karika csípős parasztkolbász
•  15 dkg füstölt tarja
•  2 db tojás
•  2 db közepes vöröshagyma
•  2-3 karika erős paprika

Elkészítés módja

1. A babokat be kell áztatni; a tarkát egy nappal előbb, a gyöngybabot főzés előtt egy órával. A babhoz való 1 db vöröshagymát apróra kockázva olajon megfuttatni üvegesre, aztán a fokhagymát bele, majd hozzákeverni a paprikát és egy római tálba (lehet fedős jénaiban is, de annak nem lesz olyan az íze valamiért...) tenni.

2. A babbal, gerslivel össze kell keverni, hozzáadni a borsot meg a babérleveleket, karika erős paprikát és pici sót is. Vízzel fel kell önteni, hogy ellepje, fedő rá, és kb. 100-110 fokos sütőben sütni (főzni) kb. 4-5 órát. Az elfőtt lé pótlásán kívül nem szabad kevergetni!

3. Tojásokat 10 percesre, keményre megfőzni. (Előtte kötelező megmosni, mert a héján keresztül is bele tud főni a baci!!!) Sót tegyünk a forró vízbe, úgy könnyebben válik el a héja majd a tojástól!

4. Közben a kolbászokat, füstölt tarját felszeletelni, a másik vöröshagymát cikkelyekre vágni úgy parasztosan, aztán egy serpenyőben saját zsírján kis lángon megfuttatni.

5. Ha kész a bab, a betét és a tojás is, akkor összedolgozzuk és a tojásokat félbevágva, tetejére téve tálaljuk.

Jó étvágyat!

Dupla kolbászos sólet recepthez fűződő történet, jótanács

Sokan, sokféleképpen készítik a sóletet, van aki a mindenféle (liba, marha) húst összesüti a babbal sütőben, van aki lábosban főzi, nekem ez ízlik a legjobban. Akkor jó a sólet, ha "nyammogós" lesz!

A leírásban szereplő Dupla kolbászos sólet recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (sólet) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Dupla kolbászos sólet recept - 13 hozzászólás

  1. Domján Mária
    Domján Mária #802 2013. 02. 26. 12:14 Válasz

    Nagyon jó kis laktató ételt főztél.
    Őszinte leszek de én még sohasem főztem sóletet.
    Ez a recept nagyon tetszik ezért vittem is .
    Ha elkészítem tudni fogjátok

  2. karperec
    karperec #539 2013. 02. 23. 08:52 Válasz

    Köszönöm! :))
    Igen, 2 főre való adag, de ezt itt egyedül nyomtam be! Mondjuk nem is vacsoráztam aznap...

  3. Maarti
    Maarti #528 2013. 02. 22. 21:44 Válasz

    Igazi pasis kajákat találtam itt Nálad - ahogy sejtettem előre! ;-)
    Ez is nagggyon guszta (és mindez 2(!) főre???) Biztos nem éhezik a Család!

  4. Ágica
    Ágica #393 2013. 02. 20. 21:20 Válasz

    Húúú ez aztán TUTI recept, el fogom készíteni!! :) Nagyon jól néz ki! :)

  5. karperec
    karperec #382 2013. 02. 20. 16:19 Válasz

    Köszönöm szépen! :)

    Étkezési száraz, vagy fehér gyöngybab. 500 grammos kiszerelésben lehet kapni, de a piacon is biztos megtalálható!

  6. manócska
    manócska #381 2013. 02. 20. 16:16 Válasz

    Kedves Maya!
    Ha minden igaz akkor a fehér bab.

  7. Maya55
    Maya55 #380 2013. 02. 20. 16:09 Válasz

    Ez bizony nagyon finom és laktató. Ilyen gazdagon még nem csináltam sóletet.El is tettem a kedvenceim közé és megcsinálom hamarosan. Csak azt nem tudom (jó régen gyakorló háziasszony létemre, szégyen ide vagy oda), hogy milyen az a gyöngybab). Köszönöm az ötletet.

  8. kgizus
    kgizus #364 2013. 02. 20. 14:48 Válasz

    Nagyon guszta!!! Még soha nem főztem sóletet, de a fotókat elnézve, na meg a receptet tanulmányozva, hamarosan nálunk is az asztalra kerül. Köszi a remek receptet. :)

  9. karperec
    karperec #363 2013. 02. 20. 14:37 Válasz

    Kedves Edit mama! Ki ne hagyd !!!
    Mondjuk ha ezt megeszed, nem marad hely a sok-sok finom sütinek amiket sütsz! :)

  10. Vassné Edit
    Vassné Edit #359 2013. 02. 20. 14:19 Válasz

    Nagyon guszta!
    Még sosem ettem.
    Köszönöm a receptet.
    Üdv:Edit.

  11. dugódani
    dugódani #357 2013. 02. 20. 14:18 Válasz

    No azért ez packázás az éhes gyomorral !

  12. karperec
    karperec #355 2013. 02. 20. 14:15 Válasz

    most ettem meg... :)

  13. manócska
    manócska #353 2013. 02. 20. 14:12 Válasz

    Jöhet ebédre,nagyon guszta

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több tarja recept
Még több tarja recept

Dupla kolbászos sólet recept - 13 hozzászólás

  1. Domján Mária
    Domján Mária #802 2013. 02. 26. 12:14 Válasz

    Nagyon jó kis laktató ételt főztél.
    Őszinte leszek de én még sohasem főztem sóletet.
    Ez a recept nagyon tetszik ezért vittem is .
    Ha elkészítem tudni fogjátok

  2. karperec
    karperec #539 2013. 02. 23. 08:52 Válasz

    Köszönöm! :))
    Igen, 2 főre való adag, de ezt itt egyedül nyomtam be! Mondjuk nem is vacsoráztam aznap...

  3. Maarti
    Maarti #528 2013. 02. 22. 21:44 Válasz

    Igazi pasis kajákat találtam itt Nálad - ahogy sejtettem előre! ;-)
    Ez is nagggyon guszta (és mindez 2(!) főre???) Biztos nem éhezik a Család!

  4. Ágica
    Ágica #393 2013. 02. 20. 21:20 Válasz

    Húúú ez aztán TUTI recept, el fogom készíteni!! :) Nagyon jól néz ki! :)

  5. karperec
    karperec #382 2013. 02. 20. 16:19 Válasz

    Köszönöm szépen! :)

    Étkezési száraz, vagy fehér gyöngybab. 500 grammos kiszerelésben lehet kapni, de a piacon is biztos megtalálható!

  6. manócska
    manócska #381 2013. 02. 20. 16:16 Válasz

    Kedves Maya!
    Ha minden igaz akkor a fehér bab.

  7. Maya55
    Maya55 #380 2013. 02. 20. 16:09 Válasz

    Ez bizony nagyon finom és laktató. Ilyen gazdagon még nem csináltam sóletet.El is tettem a kedvenceim közé és megcsinálom hamarosan. Csak azt nem tudom (jó régen gyakorló háziasszony létemre, szégyen ide vagy oda), hogy milyen az a gyöngybab). Köszönöm az ötletet.

  8. kgizus
    kgizus #364 2013. 02. 20. 14:48 Válasz

    Nagyon guszta!!! Még soha nem főztem sóletet, de a fotókat elnézve, na meg a receptet tanulmányozva, hamarosan nálunk is az asztalra kerül. Köszi a remek receptet. :)

  9. karperec
    karperec #363 2013. 02. 20. 14:37 Válasz

    Kedves Edit mama! Ki ne hagyd !!!
    Mondjuk ha ezt megeszed, nem marad hely a sok-sok finom sütinek amiket sütsz! :)

  10. Vassné Edit
    Vassné Edit #359 2013. 02. 20. 14:19 Válasz

    Nagyon guszta!
    Még sosem ettem.
    Köszönöm a receptet.
    Üdv:Edit.

  11. dugódani
    dugódani #357 2013. 02. 20. 14:18 Válasz

    No azért ez packázás az éhes gyomorral !

  12. karperec
    karperec #355 2013. 02. 20. 14:15 Válasz

    most ettem meg... :)

  13. manócska
    manócska #353 2013. 02. 20. 14:12 Válasz

    Jöhet ebédre,nagyon guszta

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.