Isler

Elkészítés módja
1. A lisztet keverjük össze a sóval, majd adjuk hozzá a felkockázott hideg margarint és kezdjük el összemorzsolni.
2. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a porcukrot, a vaníliás cukrot, a reszelt citromhéjat és a darált mogyorót.
3. Ezután adjuk hozzá a rumot és a tojássárgáját, gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze a tésztát, majd csomagoljuk be fóliába és tegyük be 30 percre a hűtőbe.
4. A hűtőből kivéve lisztezett felületen nyújtsuk ki kb. 0,5 cm vastagságúra a tésztát, majd egy nagyobb pogácsaszaggatóval szúrjuk ki a korongokat.
5. Egy tepsit béleljünk ki sütőpapírral, majd egymástól kicsit távolabb helyezzük rá a tésztakorongokat.
6. Helyezzük be előmelegített sütőbe, majd közepes hőmérsékleten 8-10 perc alatt süssük szép, világos színűre. Légkeverésnél 160 fokon, 8 percig süssük.
7. A sütőből kivéve hagyjuk teljesen kihűlni és ízlés szerinti lekvárral kettőt-kettőt ragasszunk össze, majd hagyjuk pár órát állni, hogy a lekvárt kissé beszívja és ne csússzon szét.
8. A csokoládét tördeljük bele egy fém tálba, adjuk hozzá az étolajat, majd gőzfürdő fölött olvasszuk fel.
9. Ezután vegyük le a gőzről, majd egyesével mártsuk meg benne az összeragasztott korongokat.
10. Ezután tegyük vissza a sütőpapírral bélelt tepsire, majd hagyjuk hogy a csokoládé teljesen megdermedjen.
Isler recepthez fűződő történet, jótanács
Hűvös, száraz helyen hosszabb ideig eltartható.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.