Dióhabos rebarbarás pite

Dióhabos rebarbarás pite recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  17 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  17 dkg kristálycukor
•  1 csomag vaníliás cukor
•  4 tojássárgája
•  5 evőkanál tejföl
•  35 dkg finomliszt
•  csipetnyi só
•  1 csomag sütőpor
a tetejére:
•  1.2 kg rebarbara (tisztítva kb.1 kg)
a dióhabhoz:
•  4 tojásfehérje
•  20 dkg kristálycukor
•  10 dkg őrölt dió
a tepsi kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
•  zsemlemorzsa

Elkészítés módja

1. A rebarbarát megtisztítjuk, azaz vékony külső hártyáját kiskéssel lehúzzuk, majd a szárakat kb. ujjnyi darabokra vágjuk.

2. A puha (szobahőmérsékletű) vajat vagy margarint a kétféle cukorral habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját és kanalanként a tejfölt is. A lisztet a sóval és a sütőporral összeforgatjuk, majd a margarinos masszába dolgozzuk.

3. Egy nagytepsit (36x33) centis tepsit vajjal vagy margarinnal kikenünk, morzsával behintjük, és a tésztát elsimítjuk rajta. Ezt többször bevizezett nedves tenyérrel tapicskolva a legkönnyebb. Attól sem kell megijedni, hogy nagyon vékony réteg less, mert a sütőportól majd megemelkedik. A rebarbarát egyenletesen a tetejére rakjuk, egy kicsit a tésztába is nyomkodjuk Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 20 percig sütjük.

4. Pár perccel azelőtt, hogy kitelne a 20 perc, a tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot is. Ezután a diót óvatosan beleforgatjuk.

5. Az elősütött tésztát a sütőből kihúzzuk, a dióhabot a tetején egyenletesen elterítjük, villával megcifrázzuk és 15-20 percre visszatoljuk a sütőbe. Kockákra vágva, langyosan vagy hidegen tálaljuk.

A leírásban szereplő Dióhabos rebarbarás pite recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (pite, rebarbara recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.