Dióhabos rebarbarás pite

Elkészítés módja
1. A rebarbarát megtisztítjuk, azaz vékony külső hártyáját kiskéssel lehúzzuk, majd a szárakat kb. ujjnyi darabokra vágjuk.
2. A puha (szobahőmérsékletű) vajat vagy margarint a kétféle cukorral habosra keverjük, majd egyenként beledolgozzuk a tojások sárgáját és kanalanként a tejfölt is. A lisztet a sóval és a sütőporral összeforgatjuk, majd a margarinos masszába dolgozzuk.
3. Egy nagytepsit (36x33) centis tepsit vajjal vagy margarinnal kikenünk, morzsával behintjük, és a tésztát elsimítjuk rajta. Ezt többször bevizezett nedves tenyérrel tapicskolva a legkönnyebb. Attól sem kell megijedni, hogy nagyon vékony réteg less, mert a sütőportól majd megemelkedik. A rebarbarát egyenletesen a tetejére rakjuk, egy kicsit a tésztába is nyomkodjuk Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 20 percig sütjük.
4. Pár perccel azelőtt, hogy kitelne a 20 perc, a tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként hozzáadjuk a cukrot is. Ezután a diót óvatosan beleforgatjuk.
5. Az elősütött tésztát a sütőből kihúzzuk, a dióhabot a tetején egyenletesen elterítjük, villával megcifrázzuk és 15-20 percre visszatoljuk a sütőbe. Kockákra vágva, langyosan vagy hidegen tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.