Marcafánk

Elkészítés módja
1. A tojást a sóval és a cukorral egy tálba tesszük, pár perc alatt habosra keverjük. A lisztet és a tejet hozzáadjuk, simára dolgozzuk.
2. Kiválasztunk egy habzsákba illő olyan sima csövet, amelyiknek kb. 1 centis a nyílása, majd bele is tesszük a habzsákba, amit azután a masszával megtöltünk.
3. Egy széles, magas falú serpenyőben kb.3 deci olajat megforrósítunk. A habzsákból, csigavonalban szűk tenyérnyi fánkokat nyomunk belőle. Ezt úgy a legkönnyebb, ha közben a tészta tekeredését egy evőkanállal segítjük. 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük. Ebből a mennyiségből 8 nagy fánk lesz.
4. Az öntethez a fölengedett málnát a porcukorral és az almalével turmixoljuk, lábasba töltjük, megmelegítjük. Tálaláskor ezt a gyümölcsöntetet tányérokra locsoljuk, a fánkokat rárakjuk és azonnal tálaljuk, mert frissen a legfinomabb.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.