Marcafánk

Marcafánk recept
Hozzávalók
•  4 tojás
•  csipet só
•  4 evőkanál kristálycukor
•  16 evőkanál finomliszt
•  2 dl tej
a sütéshez:
•  bő olaj
a gyümölcsöntethez:
•  25 dkg fagyasztott málna (idényben friss)
•  1 evőkanál porcukor
•  1-2 dl 100%-os almalé

Elkészítés módja

1. A tojást a sóval és a cukorral egy tálba tesszük, pár perc alatt habosra keverjük. A lisztet és a tejet hozzáadjuk, simára dolgozzuk.

2. Kiválasztunk egy habzsákba illő olyan sima csövet, amelyiknek kb. 1 centis a nyílása, majd bele is tesszük a habzsákba, amit azután a masszával megtöltünk.

3. Egy széles, magas falú serpenyőben kb.3 deci olajat megforrósítunk. A habzsákból, csigavonalban szűk tenyérnyi fánkokat nyomunk belőle. Ezt úgy a legkönnyebb, ha közben a tészta tekeredését egy evőkanállal segítjük. 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük, majd konyhai papírtörlőre szedve lecsöpögtetjük. Ebből a mennyiségből 8 nagy fánk lesz.

4. Az öntethez a fölengedett málnát a porcukorral és az almalével turmixoljuk, lábasba töltjük, megmelegítjük. Tálaláskor ezt a gyümölcsöntetet tányérokra locsoljuk, a fánkokat rárakjuk és azonnal tálaljuk, mert frissen a legfinomabb.

A leírásban szereplő Marcafánk recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (fánk receptek, fánk recept) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Még több fánk recept
Még több fánk recept

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.