Őszibarack

Elkészítés módja
1. A tésztához valókat egy tálban összedolgozzuk. Ragacsos massza lesz belőle, de így jó! Nem kell bele több liszt, mert akkor élvezhetetlenül száraz lesz, mire megsül. Meglisztezett kézzel 30 darab diónyi gombócot formálunk belőle, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 30 perc alatt megsütjük.
2. Amikor a gombócok kihűltek, kettévágjuk, belsejüket kiskanállal kivájjuk. A kivájt tésztát a puha (szoba hőmérsékletű) vajjal vagy margarinnal, a porcukorral, a kakaóval, a rummal és a baracklekvárral jól összekeverjük, majd alaposan beledolgozzuk a kemény habbá vert tojásfehérjét is. Nagyjából 1-1 kiskanálnyi masszával töltve eredeti formájukra összetapasztjuk a gombócokat.
3. Ha minddel készen vagyunk, minden darabot megkenünk rummal, így szép színe lesz, a közepére pedig mentalevelet teszünk díszítésnek. Nagyon szép lesz, olyan mintha őszibarackokat tennénk egy tálra.
Őszibarack recepthez fűződő történet, jótanács
Miután nyers tojásfehérje van benne, hűtőszekrényben kell tárolni.
Gyermekek is nagyon szeretik ezt az édességet, így a töltelékhez és a locsoláshoz használt sok rum egy részét a kedvükért málnaszörppel is helyettesíthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.