Részeges Izidor

Részeges Izidor recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  5 tojás
•  15-15 dkg vaj vagy sütőmargarin és porcukor
•  10 dkg darált dió
•  2 evőkanál keserű kakaópor
•  5 dkg finomliszt
•  fél csomag sütőpor
a tepsi kikenéséhez:
•  2 dkg vaj vagy sütőmargarin
a töltéshez:
•  20 dkg sárgabaracklekvár
a diókrémhez:
•  20 dkg darált dió
•  egyharmad ampulla (10 ml) rumaroma
•  10 dkg porcukor
•  2-3 evőkanál víz
a kakaós krémhez:
•  30 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  15 dkg porcukor
•  2 evőkanál keserű kakaópor
•  kétharmad ampulla (20 ml) rumaroma
•  10 dkg mazsola
a mázhoz:
•  12-15 dkg étcsokoládé
•  5 dkg vaj vagy sütőmargarin

Elkészítés módja

1. A tésztához a tojások sárgáját a puha vajjal (margarinnal) és a porcukorral habosra keverjük. A diót a kakaóporral, a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekbe keverjük. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatos mozdulatokkal, nehogy törjön, beleforgatjuk. Vajjal (margarinnal) kikent nagy tepsibe kb.30x36 centisre elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 percig sütjük.

2. A lekvárt kikeverjük, a kihűlt tésztára kenjük. Hideg helyre tesszük, hogy egy kicsit „meghúzzon”. A diókrémhez valókat kikeverjük, épp csak annyi vizet adunk hozzá, hogy kenhető legyen. Nedves késsel a lekváros tésztára kenjük.

3. A kakaós krémhez a puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint) a porcukorral és a kakaóval simára keverjük, a rumaromával ízesítjük, a mazsolát hozzáadjuk. Egyenletesen a dióval már megkent tésztára simítjuk. Hideg helyen dermedni hagyjuk.

4. A mázhoz valókat nem túl erős vízgőz fölött fölolvasztjuk, a sütemény tetejére kenjük. Ha megszilárdult rajta, forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.

Részeges Izidor recepthez fűződő történet, jótanács

Aki időt akar spórolni, a lekvárt a diókrémmel összekeverve is a tésztára kenheti, így egy
„hideg helyen dermesztéssel” kevesebb idő az elkészítése.

A leírásban szereplő Részeges Izidor recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.