Részeges Izidor

Elkészítés módja
1. A tésztához a tojások sárgáját a puha vajjal (margarinnal) és a porcukorral habosra keverjük. A diót a kakaóporral, a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, az előzőekbe keverjük. A kemény habbá vert tojásfehérjét óvatos mozdulatokkal, nehogy törjön, beleforgatjuk. Vajjal (margarinnal) kikent nagy tepsibe kb.30x36 centisre elsimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 20 percig sütjük.
2. A lekvárt kikeverjük, a kihűlt tésztára kenjük. Hideg helyre tesszük, hogy egy kicsit „meghúzzon”. A diókrémhez valókat kikeverjük, épp csak annyi vizet adunk hozzá, hogy kenhető legyen. Nedves késsel a lekváros tésztára kenjük.
3. A kakaós krémhez a puha (szobahőmérsékletű) vajat (margarint) a porcukorral és a kakaóval simára keverjük, a rumaromával ízesítjük, a mazsolát hozzáadjuk. Egyenletesen a dióval már megkent tésztára simítjuk. Hideg helyen dermedni hagyjuk.
4. A mázhoz valókat nem túl erős vízgőz fölött fölolvasztjuk, a sütemény tetejére kenjük. Ha megszilárdult rajta, forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk.
Részeges Izidor recepthez fűződő történet, jótanács
Aki időt akar spórolni, a lekvárt a diókrémmel összekeverve is a tésztára kenheti, így egy
„hideg helyen dermesztéssel” kevesebb idő az elkészítése.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.