Meggyes sajttorta

Elkészítés módja
1. 1. Először a kekszes alapot készíthetjük el. Ehhez a kekszet robotgéppel összetörjük. Le is lehet darálni, vagy ha a felgyülemlett feszültséget akarjuk levezetni, akkor egy erősebb zacskóba tesszük és sodrófával addig püföljük, amíg icipici szemcsékké nem törik. A vajat fölolvasztjuk, és jó alaposan összeforgatjuk a keksszel. Csipetnyit sózzuk, a fahéjjal fűszerezzük.
2. Egy 26 centis kapcsos tortaformát alaposan kivajazunk, kívül jó alaposan alufóliába csomagoljuk, beleöntjük a morzsát, és egy kerek, lapos aljú pohárral egyenletesre nyomkodjuk. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C; légkeveréses sütőben 170°C) 10 perc alatt elősütjük. Amíg sül a kekszes alap, elkészítjük a tölteléket.
3. Ehhez a mascarponét és a rikottát robotgéppel, erős fokozaton krémesre keverjük, egyesével hozzáadjuk a tojásokat, mindegyikkel alaposan elkeverjük. A vaníliás cukorral (vanília kivonattal) ízesítjük, hozzáadjuk a cukrot vagy belecsurgatjuk a mézet, és ezekkel is elkeverjük. A végén adjuk hozzá a keményítőt. Újabb alapos keverés, és már önthetjük is a tortaformába.
4. A tortaformát egy magas peremű nagyobb tepsibe tesszük, és annyi forró vizet öntünk köré, amennyit csak lehet; akkor lenne jó, ha addig érne a víz, ahol a torta tölteléke van, de ehhez nagyon mély tepsi kellene. A sütőbe visszatolva kb. 1 órán át sütjük. Akkor jó, ha tapintásra a teteje megszilárdult, de a belseje kissé még rezgős. A vizes tepsiből kiemelve hűlni hagyjuk.
5. A meggyet megmossuk, lecsöpögtetjük, kimagozzuk. A tortazselés tasak hátulján található leírás szerint elkészítjük a zselét. Ehhez kb. 2,5 deci meggylére van szükségünk, amit csipetnyi őrölt fahéjjal is ízesíthetünk. A kihűlt torta tetején elrendezgetjük a meggyet, és azon forrón, mert nagyon hamar dermed, ráöntjük a még folyékony zselét, és letakarva éjszakára hűtőszekrénybe tesszük.
6. Másnap a tortáról leügyeskedjük a fóliát és a tortaformát, ehhez ha kell, előtte egy éles késsel az oldalát meg is lazítjuk. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.
Nagyon tetszik kipróbálom majd:)