Alma és banán köntösben

Elkészítés módja
1. A banánokat meghámozzuk és kissé ferdén három-három darabra vágjuk. Az almákat meghámozzuk, ujjnyi vastag karikákra vágjuk, csumájukat kis pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A gyümölcsöket a vaníliás cukorral megszórva félretesszük.
2. Az első változathoz a lisztet a tojássárgájával meg a tejjel, csipetnyi sóval ízesítve kikeverjük, és a kemény habbá vert tojásfehérjét beleforgatjuk (aki nagyon siet, az egész tojással keverje ki a masszát, nem kell habot vernie). A banándarabokat és az almakarikákat a tésztába mártjuk (ha előtte lisztben is megforgatjuk, jobban rajta marad a massza) és közepesen forró, bő olajban 2-3 perc alatt megsütjük, közben egyszer-kétszer megforgatjuk, végül szalvétára szedve lecsöpögtetjük.
3. A második változathoz a gyümölcsöket a lisztbe, a felvert tojásba, majd a dióval kevert morzsába forgatjuk. Közepesen forró, bő olajban 2-3 perc alatt aranybarnára sütjük, közben egyszer-kétszer megforgatjuk, végül szalvétára szedve lecsöpögtetjük.
4. Mindkettőt melegen kínáljuk. Tálaláskor fahéjas porcukorral meghintjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.