Reszelt túrós
Elkészítés módja
1. A tésztához valókat összegyúrjuk, ketté osztjuk, majd egyenként cipókká formájuk. Folpack fóliába csomagolva legalább 2 órára hűtőszekrénybe tesszük.
2. Közben elkészítjük a krémet. Ehhez a túrót villával áttörjük, a vaníliás cukrot, a porcukrot, a lisztet meg a tojássárgáját jól kikeverjük. A tojás fehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a túróba forgatjuk. Az egyik cipót egy kivajazott, liszttel behintett tepsibe reszeljük (a nagy lyukú reszelőt használjuk), a túrókrémet rásimítjuk. A másik cipót a túrókrémre reszeljük, majd előmelegített sütőben 180°C-on, 25-30 percig sütjük. Akkor jó, ha a beleszúrt tűre, nem ragad massza.
3. Tálaláskor kis kockákra vágjuk, porcukorral meghintve kínáljuk.
Abban 100% ig biztos vagyok:)
Köszönjük, de az íze is roppant finom. :)
Nagyon jól néz ki:)