Puncsos, csokis puszedli

Puncsos, csokis puszedli recept
Hozzávalók
A piskótához:
•  6 tojás
•  6 evőkanál kristálycukor
•  6 evőkanál finom- vagy rétesliszt
A forma kikenéséhez:
•  vaj
•  finomliszt
A krémhez:
•  3 dl tej
•  15 dkg kristálycukor
•  3 evőkanál finom- vagy rétesliszt
•  12.5 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  5 dkg mazsola
•  5 dkg dió
•  0.5 dl rum
•  1 evőkanál keserű kakaópor
A tészta lekenéséhez:
•  7-8 evőkanál sárgabaracklekvár
A mázhoz:
•  5 evőkanál víz
•  12 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  40 dkg étcsokoládé

Elkészítés módja

1. A piskótához a tojások fehérjét kemény habbá verjük, a vége felé a cukor egyharmadát is hozzáadjuk. A tojások sárgáját a cukor kétharmadával fehéredésig, sűrűn folyósra keverjük, ez elektromos habverővel, maximális fokozaton 4 perc. Egyharmadnyi tojáshabot ráteszünk, egyharmadnyi lisztet rászitálunk, és óvatos mozdulatokkal, hogy ne törjük, összeforgatjuk. A többi habot és lisztet ugyanígy, két részletben adjuk hozzá. Egy nagy tepsit kivajazunk, belisztezünk, de az is jó, ha sütőpapírral kibéleljük, és a tésztát belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 18 percig sütjük.

2. A krémhez 2 deci tejet a cukorral addig melegítünk, míg a cukor elolvad benne. A lisztet a maradék 1 deci tejben simára keverjük, a forró cukros tejbe öntjük, 1-2 perc alatt sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha (szoba-hőmérsékletű) vajat kikeverjük. A tejes krémet habosra keverjük, majd kanalanként beledolgozzuk a vajat is.

3. Amikor a piskóta kihűlt, egy kb. 6 centis pogácsaszaggatóval 30 kis korongot szaggatunk belőle. A leeső tésztadarabokat kisebbre vágva a tejes krémbe keverjük, amit a mazsolával, a durvára vágott dióval, a rummal és a kakaóval ízesítünk. A kis piskótakorongokat baracklekvárral vékonyan megkenjük, majd az ízes krémből cső nélküli habzsákból kis halmokat nyomunk rá, de kanállal is rápúpozhatjuk. Letakarva egy kis időre hűtőszekrénybe tesszük, hogy a krém megdermedjen rajta.

4. A mázhoz a vizet a vajjal egy lábasban addig melegítjük, míg a vaj fölolvad benne. Apránként beletördeljük a csokoládét, fölolvasztjuk. Egy kicsit hűlni hagyjuk, végül a „puszedliket” ezzel bevonjuk.

A leírásban szereplő Puncsos, csokis puszedli recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (puncs) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Puncsos, csokis puszedli recept - 3 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #6084 2013. 06. 09. 22:27 Válasz

    Köszönöm,nagyon tetszik.
    Hamarosan elkészítem.

  2. Szabina
    Szabina #6076 2013. 06. 09. 20:21 Válasz

    Imádom a puncsos sütiket. A fotó magáért beszél. Izgalmas a recept.

  3. Mesyke
    Mesyke #6070 2013. 06. 09. 19:23 Válasz

    Fantasztikusan néz ki:)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Puncsos, csokis puszedli recept - 3 hozzászólás

  1. Vassné Edit
    Vassné Edit #6084 2013. 06. 09. 22:27 Válasz

    Köszönöm,nagyon tetszik.
    Hamarosan elkészítem.

  2. Szabina
    Szabina #6076 2013. 06. 09. 20:21 Válasz

    Imádom a puncsos sütiket. A fotó magáért beszél. Izgalmas a recept.

  3. Mesyke
    Mesyke #6070 2013. 06. 09. 19:23 Válasz

    Fantasztikusan néz ki:)

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.