Csokimázas, almakrémes piskótakocka

Elkészítés módja
1. A tojásokat szétválasztjuk. Sárgájukat a fele cukorral és a vízzel 2-3 perc alatt fehéredésig, sűrű krémmé keverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, közben a maradék cukrot is hozzáadjuk. A sütőport a liszttel összeforgatjuk. A tojáshab harmadát a cukros tojássárgájára tesszük. Egyharmadnyi sütőporos lisztet rászitálunk, könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék habot és lisztet ugyanígy, további két részletben adjuk hozzá.
2. Vajjal kikent, belisztezett nagytepsibe simítjuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 ºC; légkeveréses sütőben 165 ºC) kb. 10 perc alatt megsütjük.
3. Az almát meghámozzuk, félbevágva kicsumázzuk, húsát 1 centis kockákra aprítjuk. 8 deci vizet fölforralunk, a cukorral ízesítjük. Az alma harmadát beleszórjuk, 2-3 perc alatt puhára főzzük, ezután szűrővel kiemeljük, hűlni hagyjuk. A többi almát ugyanígy, két részletben főzzük meg. A vaníliaízű pudingport 1 deci vízzel simára keverjük, az alma főzőlevéhez öntjük, kevergetve pár perc alatt sűrű krémet főzünk belőle. Az almakockákat belekeverjük és egyenletesen a tésztára simítjuk. Hűtőszekrényben dermedni hagyjuk.
4. A mázhoz valókat egy kisebb lábasban kevergetve fölolvasztjuk. Egyenletesen az almakrémre simítjuk. Dermedni hagyjuk. Forró vízbe mártott késsel kockákra vágjuk, így tálaljuk.
Köszönjük szépen, öröm, ha egy-egy recept elnyeri a tetszésüket.
Jól hangzik:)
Imádom az almás sütiket! Köszönöm a receptet!
Nagyon tetszik jó kis recept .Köszönöm szépen biztosan elkészítem szinte a számban érzem az ízét gratulálok Marcsi