Kossuth-kifli

Elkészítés módja
1. A tojásokat megmossuk, majd héjastól megmérjük, hogy a többi hozzávalót is előkészíthessük. Ezután sárgájukat a cukor felével és a vaníliás cukorral jól kikeverjük, ez elektromos habverővel maximális fokozaton 4 perc. A vajat (margarint) éppen csak fölolvasztjuk (ne legyen meleg), majd apránként az előzőekhez keverjük, tovább habosítjuk.
A lisztet beleszórjuk, a jól megmosott, szárazra törölt citrom sárga héját belereszeljük.2. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé apránként hozzáadjuk a többi cukrot is. Ha jó kemény, egyharmadát jól elkeverjük a lisztes masszával, mert az csak így lesz olyan lágy, hogy a többi fehérjét óvatos mozdulatokkal, hogy ne törjük, beleforgathassuk.
3. Egyenletesen egy kivajazott, kilisztezett nagytepsibe simítjuk, a durvára vágott dióval behintjük. Jó közepes lánggal (kb. 190 °C; légkeveréses sütőben 175 ºC) kb. 25 percig sütjük.
4. Ha kihűlt, nagyobb (7-8 centis) pogácsa- vagy fánkszaggatóval (lehet pohárral is) félholdakat (kifliket) szúrunk ki belőle.
Kossuth-kifli recepthez fűződő történet, jótanács
A tésztába 1-2 evőkanál rumot vagy fél csomag sütőport is keverhetünk, amiket a liszttel együtt kell hozzáadni.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.