Epres, csokoládés őzgerinc

Elkészítés módja
1. A tojást a porcukorral 2-3 perc alatt teljesen simára keverjük, majd az olvasztott, de nem forró vajjal (margarinnal) tovább dolgozzuk.
2. A csokoládét apró kockákra vágjuk. Az epret kicsumázzuk, cikkekre vágjuk – ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, akkor azt szobahőmérsékleten fölengedjük, lecsöpögtetjük, ezután vágjuk össze. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, megsózzuk, a cukros vajas (margarinos) tojáshoz adjuk, majd a csokoládét és az epret is belekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan – nehogy összetörjük – a gyümölcsös masszába forgatjuk.
3. Egy egyliteres őzgerincformát kikenünk, kilisztezünk és a masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 °C; légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 50 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni
Epres, csokoládés őzgerinc recepthez fűződő történet, jótanács
Remek recept arra, hogy a maradék tojásfehérjét felhasználjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.