Epres, csokoládés őzgerinc

Epres, csokoládés őzgerinc recept
Hozzávalók
•  1 tojás
•  15 dkg porcukor
•  18 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  8 dkg étcsokoládé
•  30 dkg eper (idényen kívül fagyasztott is lehet)
•  3.5 dl (kb. 23 dkg) rétesliszt
•  1 csomag (12 gramm) sütőpor
•  1 csapott mokkáskanál só
•  5 tojásfehérje
a forma kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
•  2 evőkanál rétesliszt

Elkészítés módja

1. A tojást a porcukorral 2-3 perc alatt teljesen simára keverjük, majd az olvasztott, de nem forró vajjal (margarinnal) tovább dolgozzuk.

2. A csokoládét apró kockákra vágjuk. Az epret kicsumázzuk, cikkekre vágjuk – ha fagyasztott gyümölcsöt használunk, akkor azt szobahőmérsékleten fölengedjük, lecsöpögtetjük, ezután vágjuk össze. A lisztet a sütőporral összeforgatjuk, megsózzuk, a cukros vajas (margarinos) tojáshoz adjuk, majd a csokoládét és az epret is belekeverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük és óvatosan – nehogy összetörjük – a gyümölcsös masszába forgatjuk.

3. Egy egyliteres őzgerincformát kikenünk, kilisztezünk és a masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 °C; légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 50 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni

Epres, csokoládés őzgerinc recepthez fűződő történet, jótanács

Remek recept arra, hogy a maradék tojásfehérjét felhasználjuk.

A leírásban szereplő Epres, csokoládés őzgerinc recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.