Csokoládés gyümölcskenyér
Elkészítés módja
1. A tojást a porcukorral 2-3 perc alatt teljesen simára keverjük, majd az olvasztott, de nem forró vajjal tovább dolgozzuk.
2. A csokoládét, a mogyorót és az aszalt gyümölcsöt kis kockákra vágjuk (az utóbbit vehetjük eleve így), majd a mazsolával együtt az előzőekhez adjuk. A lisztet a sütőporral összekeverjük, megsózzuk, azután ezt is hozzáadjuk.
3. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, és óvatosan, nehogy összetörjük, a gyümölcsös masszába forgatjuk. Egy egyliteres őzgerincformát kivajazunk, kilisztezünk, és a masszát egyenletesen belesimítjuk.
4. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 °C, légkeveréses sütőben 160 °C) kb. 50 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Nagyon szívesen.
Nagyon szép és finom süti.
Jó ötlet a maradék tojásfehérje felhasználáshoz.
Köszönöm a receptet.