Rigó Jancsi sütemény

Rigó Jancsi sütemény recept
Hozzávalók
A kakaós piskótához:
•  2 db tojás
•  2 púpozott ek porcukor
•  2 ek liszt
•  1 ek kakaópor
•  1 tk étolaj
•  1 kk sütőpor
A krémhez:
•  500 ml habtejszín
•  3 dkg kakaópor
•  10 dkg olvasztott csokoládé
A lapok kenéséhez:
•  6 ek baracklekvár
A tetejére:
•  15 dkg étcsokoládé
•  1 ek étolaj
A díszítéshez:
•  a krémből 4 ek
•  meggy szemek

Elkészítés módja

1. A tojásokat a cukorral habosra kevertem, hozzáadtam az étolajat és a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet.

2. A tepsit sütőpapírral kibéleltem, az egyik piskótatésztát beleöntöttem.

3. A sütőt 180 fokra felmelegítettem, a tésztát pedig 15 perc alatt kisütöttem.

4. A másik lappal ugyanígy jártam el.

5. A papírt lehúztam róla, mindkét lapot lekentem baracklekvárral.

6. A krémhez a tejszínt kemény habbá vertem.

7. A kakaóporral és a nem meleg olvasztott csokival habosra kevertem. Ezt a sütés előtt készítettem el, majd a hűtőben várakozott a felhasználásig.

8. Egy tálcára tettem a lekvárral megkent lapot.

9. Ráhalmoztam a krémet - jó masszív krém, nem kell hozzá zselatin - és elsimítottam.

10. A másik lappal befedtem.

11. A csokoládét mikróban felolvasztottam, étolajjal simára kevertem, a felső lekváros lapra csurgattam, majd szép egyenletesen elsimítottam. Párszor az asztal széléhez ütöttem, hogy a csokoládémáz szépen elterüljön.

12. A félretett krémből bóbitákat nyomtam, majd meggyet tettem a közepébe. Hűtőbe tesszük legalább 4 órára és szeletelhetjük.

A leírásban szereplő Rigó Jancsi sütemény recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.