Rigó Jancsi sütemény
Elkészítés módja
1. A tojásokat a cukorral habosra kevertem, hozzáadtam az étolajat és a sütőporral, kakaóval elkevert lisztet.
2. A tepsit sütőpapírral kibéleltem, az egyik piskótatésztát beleöntöttem.
3. A sütőt 180 fokra felmelegítettem, a tésztát pedig 15 perc alatt kisütöttem.
4. A másik lappal ugyanígy jártam el.
5. A papírt lehúztam róla, mindkét lapot lekentem baracklekvárral.
6. A krémhez a tejszínt kemény habbá vertem.
7. A kakaóporral és a nem meleg olvasztott csokival habosra kevertem. Ezt a sütés előtt készítettem el, majd a hűtőben várakozott a felhasználásig.
8. Egy tálcára tettem a lekvárral megkent lapot.
9. Ráhalmoztam a krémet - jó masszív krém, nem kell hozzá zselatin - és elsimítottam.
10. A másik lappal befedtem.
11. A csokoládét mikróban felolvasztottam, étolajjal simára kevertem, a felső lekváros lapra csurgattam, majd szép egyenletesen elsimítottam. Párszor az asztal széléhez ütöttem, hogy a csokoládémáz szépen elterüljön.
12. A félretett krémből bóbitákat nyomtam, majd meggyet tettem a közepébe. Hűtőbe tesszük legalább 4 órára és szeletelhetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.