Mákos táska

Elkészítés módja
1. A lisztet a margarinnal, a cukorral, csipetnyi sóval, a citromhéjjal meg a tojással tésztává gyúrjuk. Lisztezett gyúrólapon vékony lappá nyújtjuk, majd egy kb. 5 centi átmérőjű pogácsa szaggatóval, kerek lapocskákat szúrunk ki belőle.
2. A mákot a forrásban lévő tejjel összekeverjük, a cukrot, a lekvárt és a rumot belekeverjük, majd kihűtjük. A tölteléket a tésztakorongok közepére halmozzuk. A tésztát a töltelék körül tojássárgájával lekenjük, majd a töltelék fölött három irányból összecsípjük, kissé össze is nyomjuk. A mákos táskákat egy sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, majd előmelegített sütőben, 180°C-on, 25 perc alatt megsütjük. Porcukorral meghintve tálaljuk. Mellé szilvalekvárt is kínálhatunk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.