Rántott töltött kiflik

Elkészítés módja
1. A kifliket – miután a héjukat lereszeltük – keresztben kettévágjuk. Belsejüket egészben kikaparjuk, üregüket lekvárral megtöltjük, majd a kivájt részt visszanyomkodjuk.
2. Ezután cukros tejbe vagy borba áztatjuk 0,5-1 percre, hogy kissé felpuhuljon, majd lekvárral megkenve kettőt – kettőt összeillesztve összeragasztunk; így visszanyeri eredeti formáját.
3. A lisztben, a felvert tojásban és a lereszelt morzsában megforgatva bundázzuk, végül bő, forró olajban kb. 3 perc alatt ropogós pirosasra megsütjük. Jól lecsöpögtetve, vaníliás porcukorral meghintve azonnal tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.