Tejszínes, rikottás cseresznyetorta
Elkészítés módja
1. A tészta hozzávalóiból a megszokott módon egy kikent, belisztezett 26 centis kapcsos tortaformában piskótát sütünk. Hűlni hagyjuk, majd lapjában 2 részre vágjuk.
2. A krémhez a tejszínt habbá verjük, félidőben hozzáadjuk a zselatin fixet is. A rikottát habverővel krémesre keverjük, majd hozzáforgatjuk a tejszínhabot. A masszát elfelezzük. Az egyik felébe annyi — kb. 4 evőkanálnyi — lekvárt keverünk, amennyit az ízlésünk megkíván. Ebbe a részbe forgatjuk a magozott cseresznyét és a szeletelt mandulát is. Megkóstoljuk, mert a lekvár édességétől függően elképzelhető, hogy kell még beletenni 2-3 evőkanál porcukrot is. Egy kicsit félretesszük.
3. Az egyik piskótakorongot tortatálra helyezzük, 4 evőkanál lekvárt a rummal kikeverünk, felét a tésztára kenjük. A meggyes-rikottás krémet egyenletesen ráhalmozzuk. A másik tésztakorongot a maradék rumos lekvárral megkenjük, és lekváros oldalával lefelé a töltelékre borítjuk. A maradék tejszínhabos krémet is ízesíthetjük 1-2 evőkanál porcukorral, mielőtt a torta tetejére és oldalára simítjuk. Ami pedig megmarad, csillagcsöves habzsákból nyomhatjuk a torta tetejére.
4. Pirított mandulával és cseresznyével díszítjük. Éjszakára letakarva hűtőszekrénybe tesszük, hogy az ízei jól összeérjenek. Másnap forró vízbe mártott késsel cikkekre vágjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.