Konyakmeggyes szelet

Konyakmeggyes szelet recept
Hozzávalók
a tésztához:
•  30 dkg finomliszt
•  fél csomag sütőpor
•  1 evőkanál keserű kakaópor
•  5 dkg kristálycukor
•  5 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  2 tojássárgája
•  1 dl tej
a tepsi kikenéséhez:
•  vaj vagy sütőmargarin
•  finomliszt
a piskótához:
•  6 tojás
•  6 evőkanál kristálycukor
•  6 evőkanál finomliszt
a krémhez:
•  4 evőkanál finomliszt
•  5 dl tej
•  25 dkg vaj vagy sütőmargarin
•  20 dkg porcukor
•  2-3 kiskanál konyakmeggy aroma
•  1 üveg (7.2 dl-es ) magozott meggybefőtt
a csokoládémázhoz:
•  2 tojásfehérje
•  12 dkg porcukor
•  1-2 evőkanál keserű kakaópor
•  5 dkg vaj vagy sütőmargarin

Elkészítés módja

1. A tésztához a lisztet a sütőporral, a kakaóval és a cukorral összeforgatjuk. Ezután a puha (szoba hőmérsékletű) vajjal vagy margarinnal, a tojássárgájával és a tejjel rugalmas tésztát gyúrunk belőle. Két részre osztjuk.

2. Egy közepes nagyságú – 30x30 cm-es – tepsit kikenünk, liszttel behintjük. Az egyik tésztát pont akkorára nyújtjuk, hogy a tepsibe férjen – ha csak nagy tepsink van, akkor se nyújtsuk nagyobbra a tésztát!– és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 8-10 perc alatt megsütjük. Ugyanígy sütjük meg a másik tésztalapot is.

3. A piskótához a tojássárgáját a cukorral, elektromos habverővel 3-4 perc alatt krémesre, sűrűn folyósra fölverjük. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, egyharmadát a cukros tojássárgájára tesszük. A liszt egyharmadát rászitáljuk, könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék tojáshabot és lisztet ugyanígy, 2 részletben hozzáadjuk. Egy nagy tepsit kikenünk, belisztezünk, de az is jó, ha sütőpapírral kibéleljük. A masszát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.15 perc alatt megsütjük.

4. A krémhez a lisztet a tejben simára keverjük, majd továbbra is szüntelenül keverve sűrű krémet főzünk belőle. Hűlni hagyjuk, majd jól kikeverjük. A puha (szoba hőmérsékletű) vajat vagy margarint először magában, majd a porcukorral keverjük habosra. Apránként a kihűlt tejes krémhez keverjük. A konyakmeggy aromával ízesítjük.

5. A kihűlt piskótát kb.2 cm-es kockákra vágjuk, a krémmel összekeverjük, majd hozzáadjuk a lecsöpögtetett meggybefőttet is. Egyenletesen az egyik tésztalapra halmozzuk, a másik tésztalappal befedjük.

6. A csokoládémázhoz a tojásfehérjét a cukorral gőz fölött fölverjük, majd a kakaót és a puha (szoba hőmérsékletű) vajat vagy margarint is belekeverjük. Egyenletesen a tésztára simítjuk, dermedni hagyjuk.

A leírásban szereplő Konyakmeggyes szelet recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.