Angol almás lepény

Elkészítés módja
1. A töltelékhez az almákat félbevágjuk, magházukat kimetsszük, húsukat kockákra vágjuk. A vizet a cukorral és a fűszerekkel felforraljuk. Az almakockákat beledobjuk, főzni kezdjük. (Szorgalmasan kell kevergetni, nehogy a rövid lében odakapjon) Ha puhulni kezd, a tűzről lehúzzuk, és hűlni hagyjuk.
2. A tésztához a vajat a cukorral habosra keverjük, a tojásokat egyenként beledolgozzuk, majd a mandulát, a sütőport, a vaníliás cukrot és a lisztet is hozzáadjuk. A tésztát egy sütőpapírral bélelt tepsire nyomkodjuk, és a leszűrt almadarabokat a tetejére szórjuk. A habosra kevert cukros vajat rámorzsoljuk, a mandulával meghintjük és előmelegített sütőben, 180 °C-on, kb 25 percig sütjük.
Kíváncsian várjuk a végeredményt. Köszönjük a visszajelzést.
elkészült ez a finomság.
Inkább süteménynek mondhatnám,nem lepénynek.
nagyon finom,omlós a tésztája.
elégedett vagyok vele.
Köszönöm.
Kicsit másabb az enyém,mivel kisebb lett rajta az alma darabok.
Nagyobbra kellett volna darabolnom.
Na mindegy.
Majd bemutatom.
Köszönöm szépen.
Szerdára megsütöm,mivel vendégünk lesz.
Feltöltéskor úgy látszik elnéztünk valamit, de már pótolva. Sok sikert a sütéshez.
Hiányzik a tészta hozzávalói!
Meg kell,hogy süssem.
Nagyon szép!