Erdélyi Raffaello szelet

Elkészítés módja
1. Először a fehér tésztát készítjük el. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A kókuszreszeléket a liszttel és a sütőporral összekeverjük, óvatosan a cukros habba forgatjuk, a citrom levét belefacsarjuk. Egy nagytepsit sütőpapírral kibélelünk, a masszát egyenletesen rásimítjuk. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 13-15 perc alatt megsütjük.
2. Ez elegendő idő arra, hogy összeállítsuk a barna tésztát. Ehhez a tojásfehérjét kemény habbá verjük, a vége felé beleszórjuk a cukrot is. A diót a kakaóval, a liszttel és a sütőporral összeforgatjuk, majd óvatosan a cukros habhoz adjuk. Ugyanúgy sütjük meg, mint az előző kókuszos tésztát.
3. A krémhez a tojássárgáját a kétféle cukorral 3-4 perc alatt nagyon jól kikeverjük. Először a pudingport, majd a tejet adjuk hozzá, azután szüntelenül kevergetve sűrű krémmé főzzük. Hűlni hagyjuk, végül a puha (szobahőmérsékletű) margarint apránként beledolgozzuk.
4. Következik a sütemény összeállítása. Mindkét tésztáról lehúzzuk a sütőpapírt. A krém nagyobb részét a kókuszos tésztára kenjük. Erre kerül a barna tészta, amit a maradék krémmel megkenünk. Tetejét kókusz- vagy csokoládéreszelékkel meghintjük. Egy kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjen, végül kockákra vagy háromszögekre vágjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.