Gesztenyeszív - gesztenyegolyók

Elkészítés módja
1. A szobahőmérsékleten fölengedett gesztenyemasszát a rummal összegyúrjuk, nyolc részre osztjuk és egyenként ellapítva szív alakúra formáljuk, majd hűtőbe téve megdermesztjük.
2. A csokoládét kis tálkában, nem túl erős vízgőzön fölolvasztjuk. A gesztenyeszívek felső, szélesebb részébe fogvájót vagy fondüvillát szúrunk, melynek segítségével az alsó kb. kétharmadát a fölolvasztott csokoládéba mártjuk. Ezután a szíveket zsírpapírra rakjuk, majd hűtőszekrényben megdermesztjük.
3. Közben a porcukrot a vízzel simára keverjük, és a szívek szabadon hagyott felső harmadát ebbe mártjuk (olvasztott fehér csokoládéba is lehet). Végül rövid időre hűtőszekrénybe rakjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.