Néger fánk
Elkészítés módja
1. A vizet egy kis lábasban az olajjal, csipetnyi sóval és a cukorral fölforraljuk. Habverővel szüntelenül keverve a lisztet is beleszórjuk. Éppen csak pár percig főzzük, akkor jó, amikor elválik az edény falától.
2. A tűzről lehúzzuk, majd a tojások sárgáját egyesével beledolgozzuk. Fontos, hogy mindegyikkel jól kikeverjük! A tojásfehérjét kemény habbá verjük, kb. az egyharmadát az előző masszába dolgozzuk, mert csak így lesz olyan lágy, hogy a többi habot beleforgathassuk.
3. Egy széles, magas falú serpenyőben kb. 3 deci olajat közepesen megforrósítunk. A masszából, olajba mártott kiskanállal diónyi gömböket szaggatunk bele. Többször megforgatva 3-4 perc alatt aranybarnára sütjük, jól lecsöpögtetjük. Azon melegében, kakaós porcukorban megforgatva tálaljuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.