Képviselőfánk gesztenyés krémmel
Elkészítés módja
1. A tűzhelyt előmelegítem 220 fokra.
2. A vizet, étolajat, sót, vaníliás cukrot egy fazékban felforralom, lehúzom a tűzről, belekeverem a lisztet, majd visszateszem a tűzre. Addig keverem, míg a tészta el nem válik az edény falától.
3. Kevergetéssel langyosra hűtöm, majd egyenként belekeverem elektromos keverőgéppel a tojásokat. Addig keverem, míg jó fényes nem lesz a tészta.
4. Ezután habzsákba töltöm és sütőpapírral fedett tepsire gömbölyű alakban viszem fel a tésztát.
5. A fánkot és a sütőpapírt lespriccelem vízzel.
6. Mehet a sütőbe. Fél óráig nem nyithatjuk ki a sütő ajtaját, mert összeesik a fánk! A hőfokot 10 perc után 205 fokra visszavesszük és készre sütjük. Menet közben betakarjuk alufóliával, hogy meg ne égjen a teteje.
7. A sütő ajtaját résnyire kitámasztjuk. Hagyjuk a fánkokat kihűlni és száradni. Ha jól csináltuk, a tészta jó ropogós lett.
8. A fánkok kalapjait levágjuk; ha van benne hártya, akkor azokat eltávolítjuk.
9. A krémhez a pudingport a tejjel és cukorral felfőzzük, majd kihűtjük.
10. Ezután hozzá keverjük a vajat,rum aromát és a gesztenye masszát. Habosra keverjük.
11. A tejszínt kemény habbá verjük.
12. A csokit az olajjal mikróban felolvasztjuk és simára keverjük.
13. A fánkok kalapját az olvasztott csokiba mártjuk és félretesszük száradni.
14. A fánkok alját egyenként betöltjük krémmel, majd a krém tetejére tejszínhab kerül.
15. Rátesszük a csokis kalapokat és jól lehűtjük. Ezt követően már fogyaszthatjuk is!
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.