Almás-habos kocka

Elkészítés módja
1. Először meghámozzuk és lereszeljük az almát, majd a cukorral, fahéjjal és reszelt citromhéjjal fedő alatt megpároljuk. A párolás vége felé a fedőt vegyük le, hogy az alma leve el tudjon párologni.
2. A tésztához a vajat a cukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd a vajas keverékhez adjuk a tejjel együtt és jól kikeverjük.
3. Egy közepes méretű (20x30 cm) tepsit kibélelünk sütőpapírral, rákenjük a tésztamasszát és elegyengetjük. A tészta sütés közben szépen, egyenletesen fog felemelkedni.
4. A tésztára simítjuk a párolt almát és 180 fokon addig sütjük, amíg a tészta át nem sül (kb. 20-25 perc).
5. A tojásfehérjét a cukorral együtt habbá verjük, majd az elősütött almás tésztára kenjük és megszórjuk szeletelt mandulával. 2-3 percig 180 fokon sütjük tovább, ekkor kap egy kis kérget a hab.
6. Ezt követően levesszük 140-150 fokra a hőfokot és addig sütjük, illetve szárítjuk így a süteményt, amíg a hab át nem sül (20-25 perc). Felül keményebb, alul puhább legyen a hab.
7. Miután megsült a habos-almás sütemény, 10-15 perc pihentetés után szeletelhetjük és fogyaszthatjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.