Csokoládés csillag-ablakocskák
Elkészítés módja
1. A lisztet a sütőporral, a pudingporral és a kétféle cukorral összeforgatjuk. Ezután a vajjal (margarinnal) elmorzsoljuk, majd a tojásokkal összedolgozzuk. Akkor jó, ha az omlós tésztához hasonló, könnyen kezelhető tészta lesz belőle.
2. Ezután meglisztezett gyúrólapon úgy osztjuk ketté, hogy az egyik rész nagyobb legyen, kb. 60-40% arányban. A csokoládédarát a nagyobbik tésztacipóba dolgozzuk, majd 4 milliméter vékonyságúra ellapítjuk. Kb. 5 centis kiszúróval kiszaggatjuk, és sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. A leeső tésztát újra összedolgozzuk és kiszaggatjuk, így semennyi sem vész kárba. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb.12 perc alatt megsütjük.
3. Közben a kisebbik tésztát ugyanúgy kinyújtjuk és kiszaggatjuk, mint az előzőt; de ezeknek a közepét is kiszúrjuk egy kb.2,5 centis csillag alakú kiszúróval. A leeső tésztadarabkákat összegyúrjuk és kiszaggatjuk. Ugyanúgy sütjük meg, mint a korongokat, csak 1-2 perccel rövidebb idő alatt.
4. Amikor a tészta kihűlt, a csillagos közepűt porcukorral behintjük. A kétféle csokoládét összekeverve fölolvasztjuk, egyenletesen a csokidarás korongokra csurgatjuk, és ráillesztünk (ráragasztunk) egy csillagos közepűt. Megvárjuk amíg a csokoládé megszilárdul.
Csokoládés csillag-ablakocskák recepthez fűződő történet, jótanács
Olvasztott csokoládé helyett mogyorókrémmel vagy sárgabaracklekvárral is összeragaszthatjuk a tésztát.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.