Házi szilvás pite
Elkészítés módja
1. A tésztához a tojások sárgáját a puha (szobahőmérsékletű) vajjal, a porcukorral és a vaníliás cukorral jó habosra keverjük. Továbbra is erős fokozaton keverve a tejet apránként hozzáöntjük. A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük. A vajas tojáskrémet óvatos mozdulatokkal a tojáshabba forgatjuk, majd apránként beleszórjuk a szódabikarbónával és a pudingporral összekevert lisztet is. Óvatosan – hogy ne törjük –, de azért jól összedolgozzuk.
2. Egy nagytepsit vajjal kikenünk, majd a tésztát egyenletesen belesimítjuk. Közben a sütőt jó közepes lángra (190 °C; légkeveréses sütőt 170 °C) bemelegítjük.
3. A szilvát félbevágva kimagvaljuk, magházukkal fölfelé sűrűn a tészta tetejére rakjuk. Ha mélyhűtött gyümölccsel készítjük, akkor fontos, hogy felengedés nélkül, fagyosan rakjuk a tésztára! A gyümölcsöt megszórjuk cukorral, fahéjjal behintjük, az előmelegített sütőben 32-35 percig sütjük.
4. Még melegen meghintjük porcukorral, de csak akkor szeleteljük, amikor már teljesen kihűlt.
Házi szilvás pite recepthez fűződő történet, jótanács
készülhet más zamatos gyümölccsel is, de garantáltan szilvával a legfinomabb.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.