Kókuszos resztelt
Elkészítés módja
1. A hideg vajat vagy margarint a liszttel elmorzsoljuk, majd a többi tésztához valóval gyors mozdulatokkal összegyúrjuk, és egy kikent 35x20 centis tepsibe nyomkodjuk. (Ha nincs ekkora tepsink, akkor nagy tepsibe is tehetjük, de ne nyújtsuk ebben sem nagyobbra a tésztát, mert túl vékony lesz.)
2. Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 12 perc alatt világosra elősütjük. Megvárjuk, amíg kihűl.
Közben egy kis lábasban kevergetve megforrósítjuk a baracklekvárt, megkenjük vele a tésztát, és rászórjuk a mazsolát.3. A tojásfehérjét a cukorral meg a kókuszreszelékkel összedolgozzuk (nem kell felverni a fehérjét!), és folyton kevergetve fölforraljuk, de vigyázzunk, mert könnyen odaéghet. A végén a lisztet is beleszórjuk, majd a tűzről levéve a lekvárral megkent tésztára öntjük és elsimítjuk.
A sütőbe visszatoljuk, és kb. 20 perc alatt szép aranysárgára sütjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.