Szórt túrós-meggyes
Elkészítés módja
1. Egy közepes tepsit (35x20 centis) a vajjal (margarinnal) jó vastagon kikenünk, de a szokottnál erősebben, azaz a zsiradék háromnegyedével!
2. A lisztet a kétféle cukorral és a sütőporral összeforgatjuk, a vajra (margarinra) szórjuk. A túrót áttörjük, az előzőekre hintjük–morzsoljuk. A tejet a tojással jól kikeverjük, a túróra öntjük, végül a magozott meggyet rászórjuk, a maradék margarint rámorzsoljuk.
3. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 40 perc alatt megsütjük. Ha kihűlt fölszeleteljük, és tálaláskor a tetejére porcukrot hintünk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.