Tejes pite
Elkészítés módja
1. 220 fokra előmelegítjük a sütőt, majd a tésztához a lisztet a tojásokkal és a tejjel együtt kikeverjük. Ezután öntjük hozzá a többi tejet. A cukorral és a sóval ízesítjük, majd belereszeljük az alaposan megmosott citrom héját.
2. Következő lépésben vastagon kivajazunk egy tepsit. Ami vaj marad, azt fölolvasztjuk, majd belekeverjük a tésztába.
3. A tejes keveréket a tepsibe öntjük, majd az előmelegített sütőbe toljuk és fél órán keresztül sütjük. Akkor jó, ha a teteje aranybarnás.
4. A tészta langyosra hűlve éri el a tökéletes állagát, ekkor kockákra vágjuk és a meleg baracköntettel körülöntve tálaljuk.
5. Amíg a pite sül, az öntetéhez való barackot átmossuk, majd kiszedjük a magját, a gyümölcsöt összeturmixoljuk és lábasba öntjük.
6. Végezetül cukorral ízesítjük, és kis lángon 10-15 perc alatt sűrűre főzzük.
Tejes pite recepthez fűződő történet, jótanács
A tésztát nagy tepsiben is süthetjük. Ha így teszünk, bár a tészta csak ujjnyi vastag lesz, fantasztikus íze továbbra is meg fog maradni! Mivel vékonyabb tésztával dolgozunk, a sütési időt is úgy számítsuk ki (kb. 5-8 perc).
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.