Kekszes őzgerinc

Elkészítés módja
1. A háztartási keksz felét ledaráljuk – vehetjük darálva is, másik felét kisebb darabokra törjük.
2. A vizet egy lábasba öntjük, a porcukrot, a kakaót és a vajat (margarint) hozzáadjuk, kevergetve 5-6 percig főzzük. A tűzről lehúzzuk, a rummal ízesítjük, a kétféle kekszet belekeverjük.
3. Egy őzgerincformát folpackkal kibélelünk, a kekszes masszát elsimítjuk benne. Amikor kihűlt, 2-3 órára betesszük a hűtőszekrénybe, hogy megdermedjen.
4. Tálaláskor vágódeszkára borítjuk, a folpackot lehúzzuk róla, és a keksztekercset kisujjnyi vastagon fölszeleteljük.
Kekszes őzgerinc recepthez fűződő történet, jótanács
A kekszes masszát reszelt citrom- vagy narancshéjjal, mazsolával, durvára vágott mogyoróval vagy mandulával is ízesíthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.