Epres kosárkák citromos mascarponekrémmel
Elkészítés módja
1. A tésztához a lisztet a vajjal vagy margarinnal és a sütőporral elmorzsoljuk, majd a porcukorral, a tojások sárgájával és a tejföllel összedolgozzuk. Lisztezett gyúrólapon hosszúkás hengerré formáljuk, azután 6 egyenlő darabra vágjuk.
2. Egyenként 3-4 milliméter vékonyságúra kinyújtjuk, 9 részre szabjuk. Kis kosár formákat kikenünk, a tésztával kibéleljük. Villával megszurkáljuk, és előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 12-15 percig sütjük.
3. Amikor kihűltek, a kis tésztakosarak mindegyikébe 1-1 kiskanálnyi lekvárt töltünk, és a kosárkák falára is felkenjük.
4. A mascarpone sajtot a citrom kifacsart levével és a porcukorral kellemesen pikánsra ízesítjük, és a kosarakba kanalazunk belőle kb.1-1 kiskanálnyit. Az epret megmossuk, kicsumázzuk, a szemeket félbevágva a kosarakra (a krémre) rakjuk.
Epres kosárkák citromos mascarponekrémmel recepthez fűződő történet, jótanács
Ha nem tudjuk egyszerre megsütni a kosarakat – például mert nincs elegendő formánk – akkor sincs baj, legfeljebb tovább tart. A tésztából mindig csak egyet nyújtsunk ki, és vágjunk fel, a többit letakarva a gyúrólapon hagyhatjuk. A tölteléket pedig tegyük hűtőszekrénybe, és csak akkor vegyük ki, amikor éppen kell.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.