Szalagos fánk rétesliszttel
Elkészítés módja
1. A lisztet, cukrot, sót összekeverjük.
2. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk.
3. A liszt keverékével öntjük. Hozzá adjuk a tojásokat, a megmaradt tejet, rumot és az olvasztott vajjal jó hólyagosra dagasztjuk.
4. Duplájára kelesztjük.
5. Másfél ujjnyira nyújtjuk lisztezett deszkán. Pohárral vagy fánkszaggatóval kiszúrjuk.
6. Még 20 percet pihentetjük, majd nem túl forró olajban kisütjük.
7. Fedő alatt sütjük, először a felső felét tesszük az olajba. Fordítás után fedő nélkül.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.