Gyümölcskenyér
Elkészítés módja
1. Az egész tojásokat a cukorral habosra keverjük. A mézet és a szódabikarbónával összekevert lisztet beledolgozzuk. Csipetnyi sóval, a fahéjjal és a szegfűszeggel fűszerezzük.
A megmosott, lecsepegtetett mazsolát és a kis kockákra vágott aszalt gyümölcsöket a lisztbe forgatjuk, a durvára tört dióval együtt, majd a masszába keverjük.2. A tésztát vajjal kikent, liszttel behintett őzgerinc formába töltjük. (szilikonos forma esetén ez a fázis kimarad). Előmelegített sütőbe toljuk és 200°C-on 35 perc alatt megsütjük. Rácsra borítva kihűtjük, majd felszeletelve kínáljuk.
Nagyon szívesen, ez egy jól bevált elkészítési módja a gyümölcskenyérnek.
Nagyon jó receptnek tűnik. Köszönöm.)