Diós, karamellás kosárkák

Diós, karamellás kosárkák recept
Hozzávalók
•  1 csomag készen kapható friss leveles tészta
•  25 dkg dióbél
•  10 dkg vaj
•  5 evőkanál nádcukor
•  2 csomag vaníliás cukor

Elkészítés módja

1. A leveles tésztát lisztezett gyúrólapra terítjük, majd kb. 5 centi átmérőjű kiszúróval korongokat formálunk belőle. A tésztakorongokat, kis kosáralakú sütőformákba igazítjuk. Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 15 perc alatt megsütjük. Célszerű a sütés előtt, száraz lencsét a tészta aljára szórni, hogy a közepe ne jöjjön föl, mert így nem tudnánk a tölteléket beletölteni.

2. A vaj felét felolvasztjuk, majd a cukrot és a vaníliás cukrot kevergetve megkaramellizáljuk rajta. Ekkor a tűzről lehúzzuk, és fél deci vízzel fölöntjük, majd a tűzre visszatoljuk, és kis lángon addig főzzük, amíg a karamell teljesen föl nem olvad. Ezután a maradék vajat és a diót is belekeverjük. Rövid ideig, kb. 1 percig melegítjük, majd kissé kihűtjük.

3. Még mielőtt teljesen megdermedne, a közben elkészült tészta kosarakba kanalazzuk. És így hagyjuk teljesen kihűlni. Természetesen, a tészta kosarakban lévő lencsét eltávolítjuk belőlük.

A leírásban szereplő Diós, karamellás kosárkák recept elkészítéséhez sok sikert kívánunk. Az elkészült ételhez, ételekhez, pedig jó étvágyat. Oldalunkon sok hasonló (karamell) minőségi receptet talál képekkel, leírásokkal, hozzávalókkal. Vannak amik házilag készültek és vannak amik profi konyhában. Vannak köztük egyszerű, gyors receptek és vannak kissé bonyolultabbak. Vannak olcsó és költségesebb ételek is, de mindegyik finom és biztosan örömet szerez annak is aki készíti és annak is aki fogyasztja majd. A részletes keresőben számos szempont alapján szűrhet, kereshet a receptek között, hogy mindenki megtalálhassa a leginkább kedvére való ételt, legyen szó ünnepről, hétköznapról, vagy bármilyen alkalomról.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.

Hozzászólás írása

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.