Diós, karamellás kosárkák

Elkészítés módja
1. A leveles tésztát lisztezett gyúrólapra terítjük, majd kb. 5 centi átmérőjű kiszúróval korongokat formálunk belőle. A tésztakorongokat, kis kosáralakú sütőformákba igazítjuk. Előmelegített sütőben 180°C-on kb. 15 perc alatt megsütjük. Célszerű a sütés előtt, száraz lencsét a tészta aljára szórni, hogy a közepe ne jöjjön föl, mert így nem tudnánk a tölteléket beletölteni.
2. A vaj felét felolvasztjuk, majd a cukrot és a vaníliás cukrot kevergetve megkaramellizáljuk rajta. Ekkor a tűzről lehúzzuk, és fél deci vízzel fölöntjük, majd a tűzre visszatoljuk, és kis lángon addig főzzük, amíg a karamell teljesen föl nem olvad. Ezután a maradék vajat és a diót is belekeverjük. Rövid ideig, kb. 1 percig melegítjük, majd kissé kihűtjük.
3. Még mielőtt teljesen megdermedne, a közben elkészült tészta kosarakba kanalazzuk. És így hagyjuk teljesen kihűlni. Természetesen, a tészta kosarakban lévő lencsét eltávolítjuk belőlük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.