Gesztenyés krémes

Elkészítés módja
1. A gesztenyemasszát szobahőmérsékleten fölengedjük, majd nyomóval vagy szitán áttörjük. Ezután a kekszmorzsával, a vajjal, a rummal és a tejjel egynemű masszát gyúrunk belőle. Egy 30×20 centis tűzálló tálat vagy tepsit sütőpapírral úgy bélelünk ki, hogy az a formán túllógjon. A gesztenyés masszát egyenletesen belenyomkodjuk.
2. A vaníliás krémhez 5 deci tejet fölforralunk. A maradék 2 deci tejben a cukrot, a vaníliás cukrot és a pudingport simára dolgozzuk. A forrásban lévő tejhez öntjük, kevergetve sűrűre főzzük. A tűzről levéve hűlni hagyjuk. Amikor teljesen kihűlt, elektromos habverővel krémesre keverjük, majd apránként beledolgozzuk a puha (szobahőmérsékletű), kikevert vajba. Egyenletesen a gesztenyés masszára simítjuk. Behűtjük, ha megdermedt kiemeljük, a sütőpapírt lehúzzuk róla, és a készülő süteményt egy vágódeszkára tesszük, ezen dolgozunk tovább.
3. A tejszínből a porcukorral édesítve, a habfixálóval rásegítve kemény habot verünk. Egyenletesen a vaníliakrémre simítjuk. A csokoládét a reszelő nagy lyukú oldalán át a tetejére reszeljük. Letakarva 1 órára a hűtőszekrénybe tesszük, hogy legyen ideje megdermedni.
4. Tálaláskor forró vízbe mártott késsel 12 nagyobb kockára vágjuk.
Gesztenyés krémes recepthez fűződő történet, jótanács
A fent megadott hozzávalókból 12 darab krémes jön ki.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.