Epres kosárkák
Elkészítés módja
1. Egy nagy lyukú (nem a hagyományos 12 mélyedéses, hanem a 6 mélyedéses) muffin sütő mélyedéseit vajjal megkenjük.
2. A réteslapokat egyesével kiterítjük, egy kevés olvasztott vajjal megkenegetjük, négybe hajtjuk, majd a sütő mélyedéseibe nyomkodjuk úgy, hogy kis kosárka formájuk legyen. Ezután mindegyikbe minyonpapírt csúsztatunk, amibe lencsét töltünk. Ez azért kell, hogy a tészta sütés közben ne emelkedjen fel.
3. Előmelegített sütőben, nagy lánggal (200 °C; légkeveréses sütőben 180 °C) kb. 8 percig sütjük. Ha kihűltek, tányérra emeljük, közepükből a minyon papírt a lencsével együtt kiemeljük.
4. A töltéshez az epret megmossuk, lecsumázzuk, majd a felét a cukorral és a tejszínnel turmixoljuk. A zselatinport a joghurtban addig melegítjük, míg fel nem oldódik benne.
Amikor már csak langyos, az eperpürébe keverjük, majd a tésztakosárkák üregébe töltjük. Dermedni hagyjuk - lehetőleg ne tegyük hűtőbe, mert akkor a tészta veszít ropogósságából, majd a fölszeletelt eperrel és tejszínhabbal díszítjük, de szitálhatunk rá egy kevés porcukrot is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.