Hókifli
Elkészítés módja
1. A tésztához a lisztet a margarinnal két tenyerünk közt elmorzsoljuk, majd a sóval és a tejföllel gyors mozdulatokkal összegyúrjuk. Ezután három részre osztjuk, egyenként kissé meggömbölygetjük, és letakarva kb. 15 percre félrerakjuk.
2. Ez elegendő idő arra, hogy elkészítsük a dió- és a máktölteléket, már ha a kifliket nem lekvárral töltjük. Ehhez a diót a fele porcukorral, a fele mazsolával, a fele reszelt citromhéjjal, 1 csomag vaníliás cukorral és a rummal összekeverjük. A máktölteléket ugyanígy készítjük el, csak rum helyett tej kerül bele.
3. A tésztát enyhén meglisztezett gyúrólapon kb. 2 milliméter vékonyságúra nyújtjuk, majd egy 6 centi átmérőjű, lisztbe mártott pogácsaszaggatóval kiszúrjuk. A leeső tésztadarabokat tegyük félre, mert a végén összegyúrva ezt is kiszaggathatjuk.
4. A tésztakorongok alsó részére kis csíkban tölteléket halmozunk, feltekerjük, majd kissé meghajlítjuk, így nyeri el kifli formáját. Ezután sütőpapírral bélelt vagy vajjal kikent tepsibe rakjuk.
5. Előmelegített sütőben, közepes lánggal (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) kb. 15 percig sütjük. A kis kifliket még melegen a vaníliás porcukorban megforgatjuk.
Hókifli recepthez fűződő történet, jótanács
Jól záródó fémdobozban 2 hétig is eláll, de akár le is fagyasztható. Dió és mák helyett kb. 60 dkg kemény, sütésálló lekvárral is tölthetjük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.