Kapuciner szelet

Elkészítés módja
1. A tésztához a tojássárgáját a cukorral és az olvasztott margarinnal jól felhabosítjuk, a sütőporral összekevert lisztet hozzáadjuk, végül óvatos mozdulatokkal a kemény habbá vert tojásfehérjét is beleforgatjuk.
2. Kivajazott, belisztezett kb. 25x30 centis tepsibe simítjuk, és közepesen forró sütőben (180 °C; légkeveréses sütőben 165 °C) 18-20 percig sütjük.
3. A krémhez a tejszínes pudingport a tejben — cukor nélkül — sűrűre főzzük, hűlni hagyjuk. A puha vajat a porcukorral kikeverjük, majd a hideg krémmel összekeverjük. Felét a piskótára kenjük.
4. A másik felét a kakaóval sötétre színezzük, a világos krém tetejére kenjük. Dermedni hagyjuk, végül az egészet olvasztott csokoládéval (lehet csokimázzal is) bevonjuk.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.