Gyümölcskenyér (vagy püspökkenyér)
Elkészítés módja
1. A tojást a porcukorral együtt kb. 3 perc alatt simára keverjük, majd az olvasztott vaj segítségével tovább dolgozzuk.
2. Az aszalt gyümölcsöt, a mogyorót és a csokoládét kisebb kockákra vágjuk, majd a mazsolával együtt az előzőekhez adjuk.
3. A lisztet összekeverjük a sütőporral, majd megsózzuk, s ezt is hozzáadjuk. A tojásfehérjét kemény habbá verjük, majd óvatosan a gyümölcsös masszába forgatjuk.
4. Kivajazunk és kilisztezünk egy őzgerincformát, majd egyenletesen belesimítjuk a masszát.
5. Előmelegített sütőben, a közepesnél kicsit kisebb lánggal (170 ºC) kb. 50 percig sütjük. A formában hagyjuk kihűlni.
Gyümölcskenyér (vagy püspökkenyér) recepthez fűződő történet, jótanács
Nagyszerű recept a maradék tojásfehérje felhasználására. Ha marad néhány tojásfehérje, fagyasszuk le, majd amint összejött egy gyümölcskenyérre való, már süthetünk is.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.