Mézes szilvakocsonya
Elkészítés módja
1. A szilvát megmossuk, kimagvaljuk, egyharmadát (lehetőleg az érettebbeket) turmixoljuk, majd átszűrjük. A bort, a zselatinport, a likőrt (ez el is maradhat) meg a fűszereket hozzáadjuk és kevergetve felfőzzük. Mindössze 1-2 percig forraljuk, amíg a zselatin teljesen el nem olvad benne. A tűzről lehúzva hagyjuk egy kicsit hűlni.
2. A maradék szilvát közepes darabokra vágjuk és a mézzel együtt a még meleg zselatinos szilvapürébe keverjük.
3. Egy 1 literes űrtartalmú őzgerincformát megnedvesített celofánnal kibélelünk. A szilvás masszát egyenletesen belesimítjuk, a hűtőszekrénybe tesszük, és néhány órán át, de legjobb, ha egész éjszakán keresztül dermesztjük. Másnap a formából vágódeszkára borítjuk, a celofánt lehúzzuk róla és a kocsonyát forró vízbe mártott késsel fölszeleteljük.
Hozzászólás írása
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned
Megjegyzés: A weboldalunkon beküldött hozzászólásokat moderátoraink a nap 24 órájában ellenőrzik. Az elküldött hozzászólás a weboldalon megjelenik ugyan azonnal, de moderátoraink kifogásolható tartalom esetén a Felhasználási feltételeknek megfelelően bármikor törölhetik.